Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freebynature

Marketing

Poduzetništvo vs. industrijalizacija

Vidjevši plakat na kojem se govori nešto o poduzetništvu , a usput se u vrhu pojavljuje termin industrijska ne mogu izdržati a ne reči da mi se čini kao da netko još uvjek nije shvatio ili ne želi shvatiti da je industrijsko doba iza (završeno ili završava) svijeta koji zovemo ZAPAD ili napredak.

Filozofija kako treba raditi u indstriji i proizvoditi je način kako su razmišljali , i nažalost još razmišljaju, ljudi kojima je školovanje završilo u 20-tom stoljeću. Mislim potpuno završilo nono.

Istima bih preporučio da odu po knjižarama i počnu se educirati na primjerima (Robert Kiyosaki, Paul Zane Pilzer, Anthony Robbins, Brian Tracy, George Soros.......) i mnogi, mnogi drugi.

Poduzimati ili raditi za nekoga (industijalca) su dvije stvari na suprotnim krajevima. Raditi za nekoga i očekivati da će te neko obogatiti bang.

Ko je tu lud.

Zar nije najslabije plaćen onaj koji proizvod sirovinu, nakon njega onaj koji proizvodi dijelove, nakon njega onaj koji sklapa dijelove.

Najbolje plaćeni su redom - onaj koji prodaje, onaj koji reklamira i onaj koji uzima dobit od ovih dvaju (investira).

Mislim ako je zarada još uvijek razlika izmedju uloženog (rada+vremena) i dobivenog novca.
Ili smo još uvijek kod toga da se treba dobro oznojiti i prije toga zasukati rukave, "prihvatiti se motike", "pljunuti u šake".... headbang

Nije li Švicarska na primjer najsiromašnija zemlja na svijetu zato jer nema skoro nikakve industrije (osim Milke njami), samo čuvaju novce drugima smijeh.
Ili recimo prebogate Kina i Indija gdje se trenutno proizvodi > 50% svega što je proizvedeno na svijetu zaliven.

Mislio sam da smo na dobrom putu da preskočimo stepenicu ili dvije ali toje bio samo san. Ma nije valjda mah

Post je objavljen 08.05.2007. u 09:11 sati.