Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dennidevito

Marketing

I S K R A


Konačno sam ostao sam. Predstojeći praznici su nam zakomplikovali život i donijeli frustraciju zbog rokova koje moram ispuniti. Za smirenje je potrebna kafa..pa ekipa često ide u obližnje kafane.
U našoj sali br.3 po zidovima vise sve neke stranice uradjene nešto manje od nekoliko mjeseci koliko idemo na ova predavanja. Tada je iza nas bilo mnogo želja i malo mogućnosti za njihovu realizaciju. Zato smo se morali dovijati na različite načine kako bi dobili ono što smo zacrtali. Uglavnom je išlo teško ili nije išlo nikako.
Ipak u 2006. godini desile su se velike promjene na fax-u. Pregrmili smo nepopularan potez i uveli smo bolonju i što je najbitnije obogatili smo predavanja i sad su obavezna i malo više zanimljiva.
Odlučili su se promovirati mlade, i uspješne studente. Mlade ljude koji uče i rade i koji su iznjedrli kvalitet i probili opnu anonimnosti. Nažalost, često se dešava da jedini pišem o njima, jer u ovoj zemlji uspjeh nije poželjan. Ponekad se pitam da li smo nepopravljivo obogaljeni za otvorenu komunikaciju.
Svjestan sam da se ova naša bolonja i univerzitet ne može takmičiti sa velikim i svjetskim univerzitetima, ali kad pogledam sve više mladih koji nam pristižu uvidjam da naš posao nije besmislen. Kroz pisanje o raznim temama trudim se da ponukam čitatelje na razmišljanje, i što je mnogo bitnije, na djelovanje. Pokušavam da pobudim iskru bez koje se ne može rasplamsati ogroman potencijal kojeg kriju gradjani ove zemlje. Zato vam želim da u Novoj 2007 godini negdje, namjerno ili slučajno, nabasate na svoju iskru. Želim vam mnogo otkrivenog potencijala, zadovoljstva sobom i iznad svega- zdravlja.


Post je objavljen 07.05.2007. u 17:48 sati.