Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI SINGLOVI

TRAVIS Closer
Škotski indie rock bend danas objavljuje svoj novi album, The Boy With No Name. Kako ću u jednom od sljedećih postova recenzirati album i napisati nešto više o ovom bendu, ovdje ću se ograničiti samo na pjesmu koja najavljuje njihov peti po redu studijski album.
Pjesmu potpisuje Fran Healy, pjevač i tekstopisac grupe, a producirao ju je Nigel Godrich, poznat po svojim radovima za Radiohead, Air, REM, U2 i druge, a koji je osvojio i nagradu Grammy za najbolji alternativni rock album, KID A grupe Radiohead.
OCJENA: 5

R KELLY ft. USHER Same Girl
Nakon singla I'm A Flirt, koji je zapravo bio remix pjesme Bow Wowa i postigao veći uspjeh od originala, radio stanice naveliko su počele vrtjeti novu pjesmu s nadolazećeg albuma Double Up, a koja će najvjerojatnije biti i sljedeći singl. Preko 60 Mainstream Urban radio stanica vrti pjesmu, a ovaj tjedan zabilježila je najveći porast emitiranja. Iako inače volim i glazbu R Kellyja i Ushera, ova pjesma mi se nimalo ne sviđa. Iskreno, zvuče kao dva cmizdravca koja se žale jedan drugome kako ih je preveslala neka ženska. Pjesma je poptuno nezanimljiva i predvidiva, a sve to začinjeno lošom glazbenom podlogom, koja kao da nema niti ritam niti melodiju.
OCJENA: 2+

AMERIE Crush
Iskreno se nadam da će ova pjesma, kako je najavljeno, biti sljedeći singl za Amerie. Pjesmu Crush potpisuju Amerie, Makeda Davis i Simon Johnson, a producirali su ju The Buchanans, poznati po radu s Jay-Zjem i družicom mu Beyonce.
Dobra melodija, dobar vokal, a posebno se ističu strofe, gdje interpretacija Amerie (za razliku od ostatka albuma) zvuči zaista uvjerljivo, smireno i nenametljivo. I da, teško je ne primjetiti sličnost s nekim odličnim trenucima na albumu Gwen Stefani, Love Angel Music Baby.
O novom albumu Amerie u jednom od sljedećih postova. Imam malih poteškoća s realnim sagledavanjem tih pjesama.
OCJENA: -5

NE-YO Do You
Nakon nekoliko promjena oko sljedećeg singla s albuma Because Of You, izgleda da je odluka konačno pala. Iako radio stanice diljem Amerike još uvijek najviše emitiraju duet s Jennifer Hudson, sam Ne-Yo je najavio pjesmu Do You kao sljedeći singl. A opisao ju je kao nastavak na pjesmu So sick.
Iako mnogo emotivnija i intenzivnija od So sick, ne postiže isti efekt. Problem ovdje leži u produkciji. Takav tekst i melodija zaslužili su ipak malo bolju pratnju od produkcije B kategorije, kakva se pokušava uvaliti svakom drugom r&b izvođaču nakon što bude odbačena od A liste izvođača. Ipak, interpretaciji se nema što zamjerati. Shvatili smo da pati.
OCJENA: 4


Post je objavljen 07.05.2007. u 01:14 sati.