Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/deprimiran

Marketing

Flaubert, Tolstoj i Europa

Osjecam se sjajno, malo kino, malo setnja, malo meditacija, lijekovi redovito, jutarnji jogging je prekinula kisa ali popodne planiram to odraditi kak spada. Sto se tice aspekta socijalizacije, nasao sam se u jednom tipu situacije u siroj obitelji koji me prije jako uznemiravao, ovaj puta sam rekao jasno svoje misljenje ali i postavio granicu svojeg djelovanja te pustio drugoga da odluci iako ja mislim da je mogao bolje. Svatko ima svoju muku, i ne mogu ja spasavati cijeli svijet (zapravo nikoga osim sebe). Od jucer nadalje vecernja doza Helexa je pola tablete (0,125mg)
Jucer sam bio u kazalistu, nisu me bas odusevili Komedijanti iako ima par dobrih satirickih aluzija. Sve u svemu malo pretjerano naglasavaju nasu inferiornost prema Europi odnosno u prvi plan dovode elemente koji nas svrstavaju na Balkan, barem po mojem skromnom misljenju. No ne znam je li jucer uopce bilo boljeg izbora sto se teatra tice. Dok sam jucer joggirao misli razne su mi se motale po glavi pa sam u jednom trenutku povukao paralelu izmedju Tolstojevih casnika i Flaubertovog ljekarnika, naime od jednog na afirmativni nacin, od drugog na negativni (nitko se s nesretnim ljekarnikom nije htio druziti zbog toga) ucimo kako treba svoja misljenja o politici zadrzati za sebe a ne ih odmah bacati drugom u lice kako bi se legitimirali. Treba oprezno i s distance, pristojno i ljubazno komentirati i samo kad su za to stvoreni odgovarajuci uvjeti pokazati 'svoju stranu'. To je skola visokog drustva koja je vrijedila prije 150 godina, a koliko je danas primjenjiva ostaje na procjeni citatelja.
(20h) Trcanje je stvarno dozivljaj nad dozivljajima. Uvjeren sam da je jedina, ali jedina tajna u tome da se covjek treba prisliti i pokrenuti, odvaziti se i probati. Kad se dozivi taj feeling, kao da letis nebeskim prostranstvima, onaj slatki umor, svi tereti iscezavaju iz tijela, tada se trcanje vise nikada ne napusta. Danas mi se pridruzio i moj sedmogodisnji sin i sad je jos zabavnije jer u pauzama pricamo. Uvjerio me da su sve moje sumnje u njegovu izdrzljivost bile potpuno neutemeljene. Joggingom do zdravlja - fizickog, psihickog, emocionalnog, duhovnog, intelektualnog! Danasnja shema bila je (250, 300, 300) dakle oko 3,5 km. Polako ali sigurno k cilju :))

Post je objavljen 06.05.2007. u 15:18 sati.