Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario6666

Marketing

red hot chili peppers

Nastavljam preslušavanje Stadiuma tamo gdje smo stali jučer... Nisam stigao prije, bio sam malo vani, malo sam piskarao, malo radio, ali eto, neradna nedjelja, ne ide se u shopping pa stignem . Sluša se prvi CD, kodnog imena Jupiter, a za sutra/preksutra nam ostaje druga polovica Stadiuma tj. Mars. Jupiter vidite ovdje lijevo, to je iz bookleta slikica.

Inače, ako imate volje poslušati dijelove ovih pjesama, evo linka na amazon.com gdje imaju preview-listen na svemu u tri različita formata pa poslušajte. Evo Linka. Spot za stvari koje imaju spot ima na www.youtube.com, pa potražite malo... Znam da ima Dani California, to sam ziher, a ostalo će biti sigurno...

8. Torture me - Najmanje funk pjesma do sada. RHCP su uvijek vukli neki pop-funk zvuk, uvijek više toga nega nekog hard rocka ili tako nečeg, ali su uvijek zvučali više alternativno i življe od pola tzv. alternativaca i rockera. Inače, ja nemam ništa protiv dobrog (napominjem, dobrog) crossovera. Pjesma mi inače zvuči nekako nervozno ali je kratka, pa se to kompenzira (3:43).

9. Strip my mind - Još jedna laganica na Jupiteru, i to oko 4 minute trajanja. Očigledno bi moglo na marsu biti vruće. Riječi su višemanje standardni RCHP, gomila fraza i objašnjenja, u ovom slučaju nešto o pranju mozga , dok je Torture me neka posveta mazohizmu. Okej, sad se malo šalim. Ali, riječi svakako nisu selfexplanatory kao što su u npr. "Under the bridge".

10. Especially in Michigan - Najrockerskija do sada poslije Dani California. Lyricsi zanimljivi, sve se rimuje na Michigan, očigledno neka interna fora. Ako neko zna po čemu je Michigan poseban, neka posuša pa u komentaru objasni nama jadnicima. Vokalne bravure super, ovdje Kiedis dolazi do izražaja, nisam ga ovako čuo pjevati zadnja dva albuma. Baš se zaigrao.

11. Warlocks - Jedna brza ska poskočica, što bi Darko Glavan rekao. Sa jakom aromom Funka, mene najviše podsjeća na ono što su radili na Californicationu. Trajanje 3:25. Ovo i Torture me su čisti funk rock na tragu prijašnjih radova. Ružno za reći, i možda prenagljujem, ali RHCP nisu u ovih 11 stvari Jupitera donijeli ništa novo. Kao da slušam bonuse za By the Way i Californication. Pa neće valjda i na Marsu tako?

12. C'mon Girl - Opet funk, opet malo brži što mi paše. Gledam satelite, slušam Pepperse Stadium i kao da sam integalaktički putnik. Ova stvar je na početku čisti recital/lagani rap a poslije krene žešće u pjevanje, što je ok. Ne znam kako će ovo pjevati na turneji, ovo je čista medley stvar. Kao da slušam stereo s jedne strane Otherside i Breaking the girl. Samo malo melodičnije.

13. Wet sand - Gitarski solo na početku, uvijek dobar znak. Lyricsi me tjeraju van na čisti zrak : "My what a good day For a walk outside, I'd like to get to know You a little better baby God knows I really tried". Okej, možda bajkom van a ovaj drugi dio ćemo zanemariti. Pet minuta laganog pop-rocka. Kraj je puno bolji od sredine. Ja bi pjesmu skratio na 3 minute, prvih minutu i pol i zadnju minutu i pol. Da se poslušat ali opet ništa novo. Sad se stvarno bojim da im ovo nije touring album za ovo ljeto i ništa više. Ipak, solidne riječi, solidni performance i gitarice, bude se već nekako slušalo. Definitivno nije "driving music".

14. Hey - Ovo kao da sam negdje već slušao. Pjesma o ljubavnom rastanku ili povratku,zavisi kako gledaš. "Later on I'll cutt you off When you're screaming into the phone Hard to own. Da nema Kiedisa koji pjeva, rekao bi da su ovo neke izgubljene stvari DIre Straitsa sa Sultans Of Swing . I opet pet minuta. Nije im nitko rekao da kvantiteta ne garantira kvalitetu.

Post je objavljen 06.05.2007. u 14:37 sati.