Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

HRT-ov interni pravilnik je iznad zakona

Jutarnji list: Novinarka Sanja Mikleušević priznala je da je ona novinaru Ferala dala snimku sigurnosne kamere HRT-a na kojoj se vidi kako odvjetnik Branimira Glavaša koristi službeni automobil Osječko-baranjske županije, doznajemo od izvora na Prisavlju koji je želio ostati anoniman. Riječ je o snimci koju su prošlu subotu na press konferenciji pokazali osječki HDZ-ovci. HRT-ova istraga oko toga, međutim, još traje jer treba otkriti i tko je snimku sigurnosne kamere dao novinarki Mikleušević, koja je navodno kažnjena 30-postotnim smanjenjem plaće za jedan mjesec.

Dakle umjesto da Sanja Mikleušević bude nagrađena zbog dobrog rada i ukazivanja na očitu zlouporabu položaja i nenamjensko trošenje novca poreznih obveznika, onda biva kažnjena jer je eto nekakav interni pravilnik HRT-a važniji od zakona ove zemlje koji zabranjuju korištenje službenog automobila u privatne svrhe.

I ne samo to, nego je HRT time poslao jasnu poruku svim novinarima da je interni pravilnik HRT-a za njihove novinare sveto pismo koje je iznad novinarske etike i iznad zakona. Tko ne bude poštivao taj pravilnik, može računati na sankcije, pa čak i ako se radi o ukazivanju na kršenje zakona. Usput rečeno, zataškavanje kriminala je također kažnjivo djelo, ali time se očito nitko ne zamara.

Post je objavljen 06.05.2007. u 13:51 sati.