Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/superbitch

Marketing

zanimljivo...

evo sad je vrime da počnen i ja malo filozofirat i iznosit svoja stajališta kad su svi počeli :P...
analizirala bi dva pojma koja će nas pratit kroz cili život.
počinjemo od jednostavne stvari koja će se kasnije raščlanit na dva pojma.

OSJEĆAJ-je nešto apstraktno, nešto neopipljivo, nešto kao zrak koji svakodnevno udišemo.
Čovjek ne osjeća.Čovjek samo prima preko svojih moždanih vijugica takozvani podražaj izazvan kemijskom reakcijom. Ta kemijska reakcija ukazuje na ono što se u nama stvara prilikom bliskosti ili ne bliskosti s jednom ili više osoba.

LJUBAV-je podražaj koji se u nama stvara prilikom učestalog druženja sa nekom osobom i sl.
Kad kažemo da nekoga volimo to je skraćenica za podražaj uvjetovan bliskošću s određenim osobama ili osobom. Ljubav je uvjetovana takozvanim događajima i situacijama u kojima ste se našli s određenim osobama i to je razlog zašto ste razvili taj podražaj prema njima.

MRŽNJA-je podražaj koji se u nama stvara radi događaja ili situacija koji su nama naštetili od određenih osoba. Normalno je da se u nama stvara kemijska reakcija koja reagira u našem mozgu i potiče nas na odbojnost prema toj osobi.

Apsurdno je to što i kad nekoga volite i kad ga mrzite da često mislite na tu osobu bez obzira na to potiče li vas ona na razmišljanja o lijepim ili ružnim stvarima. Jedina razlika u svemu ovome je ta što biste za osobu koju volite napravili sve, a za onu koju mrzite ne bi ni prstom maknuli ako ta osoba treba pomoć.

Ja se divim ljudima koji uspijevaju u tome da ne mrze druge ljude zbog toga što su im napravili. Jedna od tih osoba je pokojni Papa Ivan Pavao II. On je oprostio čovjeku koji je izvršio atentat na njega, jer da sam se ja našla u istoj situaciji kao on, vjerovatno ne bi mogla tome čovjeku oprostiti.

Ljudi to je bilo kratko i jasno da san duže pisala imali biste pun kurac toga za pročitat...Zasad se zadovoljite time šta san napisala, a kasnije će uslijedit možda još duži, a možda i još kraći postovi...pozz svima kiss












Post je objavljen 05.05.2007. u 22:54 sati.