Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thedoctor46

Marketing

kvalifikacije

Početak kvalifikacija u Kini nagovještavao je malu senzaciju. Deset minuta prije kraja na prvoj poziciji još uvijek se je nalazio Randy de Puniet na Kawasakiju. Ali upravo u tom trenutku Valentino Rossi je započinje fantastičnu rundu koja je završila sa najbržim ikada voženim krugom u Shanghaiu.Valentino Rosi: "Kada sam ugledao vrijeme na tabli nisam mogao vjerovati. Prije svakoga zavoja sam kočio na centimetar točno gdje treba. Nisam mogao vjerovati da nisam napravio niti jednu grešku. U nedjelju će biti napeto. Nismo glavni favoriti, ali u Kinu smo došli po 25 bodova. Za utrku ćemo napraviti još par promjena na motoru".

Rossijev timski kolega Colin Edwards bio je također zadovoljan sa trećom pozicijom, ali njegove misli bile su već usmjerena na utrku u nedjelju. "Ovaj puta smo jako dugo isprobavali nove gume za utrku. Vidjeti ćemo dali će se to isplatiti na utrci" bio nje njegov komentar.

Image Hosted by ImageShack.us

Da Bridgestone nije spavao vidi se po drugoj startnoj pozicji Suzukijevog vozača John Hopkinsa. Na prošloj utrci smo imali situaciju da je Michelin dominirao kvalifikacije, a Bridgestone utrku. Međitum razlika naspram Rossiu od 0.9 sek je tako ogromna da se ovdje još uvijek može govoriti o Michelinovoj prednosti, ili se tu možda radi o razlici među vozačima. "Ništa se ne brinite", izjavljuje dobro raspoloženi Hopkins. "Za utrku imamo dobre gume koje su na treningu izdržale tri četvrtine distance cijele utrke".
Hopkinsov timski kolega Chris Vemeulen i Suzukijev Chris Vermeulen su u zadnjem krugu imali male razmirice oko toga tko će prvi proći kroz bzavoj tako da će nakon pada sutra startati sa 14. i 15. pozicije. Kada se sjetimo kako je na prošloj utrci vozio Vermeulen, kada je nakon pada i zadnjeg mjesta odvozio i najbrži krug utrke, to ne bi trebao biti neki posebni nedostatak za Vermeulena.

Vodeći u ukupnom poretku Casey Stoner će sutrašnju utrku započeti iz drugog startnog reda. Medđutim to ga niti na prošloj nije spriječilo da se na kraju popne na najviše postolje. Dali će mu to i ovaj puta uspjeti ćemo vidjeti tek sutra. Dani Pedrosa je pred kraj kvalifikacija "skinuo"de Puniet-a sa četvrog mjesta, ali je to sa obadvojicom malo kasnije napravio Hopkins.

De Punietov timski kolega Oliver Jacque se oporavlja od posljedica pada sa slobodnih treninga, Doktori su uspjeli operirati njegovu ruku tako da bi ga mogli vidjeti već na slijedećoj utrci u Le Mansu.





Post je objavljen 05.05.2007. u 14:48 sati.