Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/deprimiran

Marketing

Umjeravanje ili bazdarenje

Sjecam se kad sam bio sedmi razred, ima tome gotovo dvadeset godina. Tata me pitao sto ima novo u skoli, a ja sam odgovorio da smo iz fizike radili umjeravanje ampermetra. Nakon mojeg elaboriranja o tome kako je to zapravo izgledalo, tata - inace drustveno humanistickog obrazovanja - pita me znam li ja sto to znaci umjeravanje, koji je jos sinonim za to. Rekoh nemam pojma, sto je znacilo da nisam bas znao o cemu mu pricam! 'To ti je, sine, bazdarenje', a to sam znao sto znaci samo nisam povezao. Zanimljivo izmedju znanja i povezivanja odnosno njegove primjene u konkretnim okolnostima postoji jos jedan sloj inteligencije. Mozda meni to nedostaje a mozda samo nisam to razvijao, vidjet cemo...
Danas sam sa sinom napravio umjeravanje svojih koraka u trcanju. Imamo preciznu kartu Zagreba, brojao sam korake od jedne ulice do druge i onda to prenio na kartu. Dakle, rezultat me blago receno ocarao- jedan trceci korak je preko metra! One cifre koje sam pisao bile su 'cetverokorak' i to je iznosilo tocno 4,375m. 8 takvih koraka =35m, kratko i jasno. Danas sam opet povecao kolicinu na (200, 225, 300), ukupno 725 cetverokoraka sto iznosi nesto preko 3km. Nije bas puno, volio bih dogurati barem do 5km, odnosno 1150 cetverokoraka, to mi je zasad cilj. To bi onda bilo (350, 400, 400) i planiram to dostici kroz cca 2 tjedna.
Jucer je bila kisa i nikako se nisam mogao odluciti na trcanje. Zato sam jogging zamijenio sobnim biciklom, i mislim da je odlicna zamjena, kad je ruzno vrijeme i/ili za zimske dane. Izmorio sam se totalno, mozda ne kao od trcanja ali sigurno bolje nego preskociti vjezbanje.
Anksiolitik sam sinoc kasno (3 ujutro) popio samo pola.

Post je objavljen 05.05.2007. u 10:15 sati.