Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivette

Marketing

Koncentracija

Bratoljub Kalić navodi slijedeće: Koncentracija lat. (kon...+isp. centar) 1. usredotočenje, skupljanje, sabiranje, zgušćivanje; postizanje visokog stupnja sabranosti, tj. sposobnosti da se nešto pažljivo prati ili da se o nečemu duboko razmišlja;...... ima još broj 2. i 3. što u ovom slučaju nisu bitni.

Šteta što Bratoljuba nema u džepnom izdanju..... ja bih ga stalno nosila....

E da šta sad ja imam reći o tome, ja zapravo i nemam visok stupanj sabranosti, pogoto ne onda kada mi to najviše treba, a to su trenuci npr. na faksu kada se objašnjavalo nešto zbilja važno i ja bih to stvarno trebala pratiti i svijesna svog čina u tom trenutku no svejedno sam dopuštala ili prepuštala mislima da odu u sasvim drugom smjeru. Ili čak npr. na blogu čitam jedan blog super zanivljiv, osoba super piše, tema odlična no ja kliknem na naslovnicu i tražim dalje. Da ne pričam o knjigama isti slučaj počnem ju čitat i super je zanimljiva no ne ja ju prestenem čitati i uzmem drugu ili ne uzmem.

Dakle moja sposobnost da se nešto pažlivo pratim je ravna nuli, imam želju, imam volju ali ta se želja nekako brzo izmigolji, nestane, i zapali me nešto sasvim deseto, tako da nekoliko stvari radim a jednu do dvije završim, a to je već patologija, lagana bolest, ukucam koncentacija na guglu a ono izlista mi liječenje ovo, doktori ono... ustanove za liječenje... ej.. stani malo...

Ali sva sreća da prva stavka (na guglu) je naime plaćeni oglas brzog čitanja, a druga stavka Yoga, a tek treća su ovi doktori i ustanove..

Sposobnost da se o nečemu duboko razmišlja, e to već mogu, razmišljane ni nije strano, ali isto tako brzo skačem s jedne misli na drugu, ali to znači da brzo razmišljam, jel da?!
ili ipak ustanova, hm, ne brijem da yoga ili brzo čitanje bi mogli meni pomoći...

Užasno puno toga me interesira ali nikako da se prislim da jednu po jednu stvar, ja bi sve odjednom htjela saznati, naučiti, ili tipa kad čitam idem uredno dva reda naprijed nebili što prije saznala šta će se dogoditi.
Uglavnom, poanta ili rezime svega ovdje napisanog je da vrlo brzo izgubim inters za dosta stvari, vrlo brzo mi iz jako zanimljivog zakorača u ne zanimljivo, postoji li rješenje za to? Osim naravno posjeta onim ljudima sa onim slovima iza imena mr.dr.sci. i ostalo.



Post je objavljen 04.05.2007. u 20:20 sati.