Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delia

Marketing

vratila se i ja....

...i to i na blog i u zagreb...
evo za pocetak da vam ukratko prepricam svoje uskrsnje praznike,...
ona prva 4 dana je bilo fakat super, vani svaki dan i bilo je genijalno :):):) <3
i tak je to bilo do Uskrsa, jer dan nakon Uskrsa sam otisla s klubom na skijanje....
i to je isto dobro pocelo i trajalo je dobro do trebeg dana, zadnje runde. tak sam se strgala da je to bilo strasno..nisam gledala bas kam se skijam neg sam gledala u skije kako su nam glupi slovenci rekli i u jednom trenu sam samo pocela letit...nisam skuzila da sam dosla tolko blizu najvecem skoku na stazi i u punoj veleslalomskoj brzini sam ga preletila, letila jedno 10 metara u daljinu pa isto tolko prema dole, doskocila, odskocila i kotrljala se jedno 50-100 metara..negdje u meduvremenu mi je pukla noga.
naravno, odma hitna i to, prvo su me s ratrakom spustili do kraja staze, pa me strpali u neku sobu da cekam hitnu i onda u bolnicu...gdje sam provela narednih 15 dana.... dakle, kako je pukla moja noga? pukle su obje kosti, skroz na pola, jos se dio vece kosti odlomio, prijelom je bio spiralni i otvoreni..kosti su pukle tocno iznad pancerice al je kost izasla van negdje u pancerici(sa to mogu samo ja...)... i tako, strpali oni mene u bolnicu i ajmo odma operacija...koja je trajala sat vremena duze nego kaj bi trebala trajat jer su rekli da imam pretvrde kosti i da nikak nisu mogli stavit sipku unutra(naime, imam 30 cm dugacku i 1cm u promjeru metalnu sipku s nutarnje strane kosti i 4 serafa koja ju drze..) pa im je trebalo vise vremena. to je bila prva operacija, i od nje mi je ostalo ukupno 11 savova + jos 5 na mjestu gdje je kost izasla van. to je sve billo 11.4.
nakon toga, 2 dana kasnije je na red dosla druga operacija. zbog prokletog metala kojeg ja sad nosim u kosti stvorio se prevelik pritisak na krvne zile, zivce i misice, napravili su se gadni hematomi i izgubila sam osjet na djelu noge pa su u drugoj operaciji pokusali evakuirat hematom...koji se kasnije opet napravio..uslijedile su i treca i cetvrta operacija(onda mi ih je vec bilo dosta pa je cetvrta ujedno i zadnja.)u svakom slucaju rijesili supitanje hematoma i pritiska a poslijedica toga mi je jos 21 sav na nozi...sveukupno ih imam 37... strgala sam si desnu potkoljenicu, a thibia i fibula(latinska imena kosti) su sad dobro :) kako zbog opasnosti od embolije nesmiju fiksirati obje kosti, samo u vecoj kosti,koja drzi 100% tezine, imam tu sugavu sipku, a u fibuli,koja je manja kost, nema niceg..znaci imam u nozi slomljenu kost koja nije fiksirana...i mogu ju micat...al kazu da nju drze misici pa da ce zarast...ma meni je jeeeeebeno...
jel imao jos neko ovakve praznike? ak je, nek mi se javi pa idemo na kavu...

osim toga je sve ok, praznici za prvi maj su bili super, isla sam na more pa mi je bilo dobro, malo se zajbavat sa stakama i tak..al je tulum bio super=)
sutra napokon idem van i u zagrebu..... <3 <3 <3 <3 <3

danas sam se zaletila do skole na par sati pa smo zavrsili na kavi, al i to je ok..
razmisljam si da mozda stavim neku svoju pjesmicu ponovo na blog...nisam vec dugo..kaj mislite o tom?
e da, jel ma koji dobar koncert uskoro u zagrebu? malo nisam u toku...

evo za kraj jedna slikica i svima koji su procitali post pusa za strpljenje o citanju o mom jedanaedstom lomu kostiju po redu :):)

Image Hosted by ImageShack.us

p.s. htjela sam stavit rengensku sliku loma na blog, al ipak sam vas odlucila postedit toga..vec kad ste sve ovo citali..mislim da je dosta(a i rengen fakat ne izgleda lijepo)



Post je objavljen 04.05.2007. u 18:27 sati.