Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/avril28

Marketing

Ispit zvan 'drugi album', na kojem su se spotaknuli mnogi glazbenici, Lavigne je s lakoćom prošla s Under My Skin s kojeg su skinuti veliki hitovi Don't Tell Me, My Happy Ending i Nobody's Home koji ju je predstavio u nešto mračnijem izdanju popraćenom, naravno i s odgovarajućim gothic imidžem.

Iako je Avril najavila da će zvuk na trećem albumu Best Damn Thing biti vrlo zabavan i veseo te da će predstavljati veliki pomak u njezinom glazbenom i autorskom odrastanju, čini se da se jednom dijelu pristalica 'stare' Lavigne nimalo ne sviđa taj dance izlet mlade zvijezde koji se mogao vidjeti u najavnoj pjesmi novog albuma Girlfriend. U spotu za tu stvar Avril prvi puta pleše s pratećom skupinom po uzoru na Gwen Stefani ili Britney, a zanimljivo je da ga je upravo refren za tu pjesmu Avril snimila i na nekoliko jezika, među ostalim i na mandarinskom, španjolskom, francuskom, talijanskom i dr.

No, bez obzira na podijeljena mišljenja publike i kritičara, singl je odlično prošao na top ljestvicama, a čini se da će i album imati sličan put.

Avril se u odmorima od turneja i intervjua stigla okušati i u glumačkim vodama, tj. posudila je svoj glas životinjici Heather u crtiću Preko ograde te je odglumila i manju ulogu u Fast Food Nation, uskoro ćemo je vidjeti i u trileru The Flock u kojem glume Richard Gere i Claire Danes, a čija je američka premijera zakazana za 11. svibnja.


Elegantna Avril u trendy prugicama za premijeru 'Preko ograde' u Cannesu
Osim poslovnih uspjeha, Avril cvatu ruže i na ljubavnom planu budući da se u ljeto prošle godine udala za frontmena kanadskog pop punk benda Sum 41 Derycka Whilbeyja.

Inače, pjesmu Keep Holding On sa soundtracka filma Eragon napisala je i otpjevala Lavigne, a zanimljivo je da je i autorica pjesme 'Breakaway' 'američke idolice' Kelly Clarkson.

I dok se godinama na internetskim forumima vodile silne rasprave o tome zna li Avril zbilja skejtati ili tko su Joe Strummer i Johnny Rotten, služi li joj gitara samo kao modni dodatak ili je to sve samo dio mudro osmišljenog marketinškog plana, nekad buntovna teen zvijezde može se na sve to samo zagonetno nasmiješiti iz svoje 9,5 milijuna dolara vrijedne kuće u elitnom dijelu Los Angelesa čija je nedavno postala vlasnica.

Uz sve to, treba spomenuti i 24 milijuna dosad prodanih primjeraka albuma, što i nije tako loše, mora se priznati, za nekog tko se na glazbenoj sceni pojavio tek prije pet godina, no sudeći po svemu, tu se namjerava i zadržati neko vrijeme.


Post je objavljen 01.05.2007. u 13:50 sati.