Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Optuzba na trgu

Ovako je sinoc izgledao Trg Rabin u Tel Avivu. Okupilo se preko 100 tisuca gradjanja svih politickih opredjeljenja na nepoliticki protestni miting. Povod je bio privremeni izvjestaj "Komisije Vinograd" koja je u proteklim mjesecima istrazivala propuste napravljenje u donosenju odluka o pocetku i vodjenju II libanonskog rata. Za neuspjeh u ratu izvjestaj izravno okrivljuje drzavnu vrhusku!

Nemojte me pitati za moja ubjedjenja, jer ona nisu bitna; vazno je da gradjani mogu iznijeti svoje stavove koji odudaraju od vladjucih smjernica, te doprinijeti promjenama - nadam se u pozitivnom smjeru. Glavni cilj jucerasnjeg okupljanja bio je smijeniti predsjednika Vlade i ministra obrane. Jedan od govornika na mitingu bio je odvjetnik Shraga Eliad koji je na kraju izlaganja postavljao pitanja: "Je li Olmert (predsjenik Vlade) kriv?"; "Je li Perec (ministar obrane) kriv?"; "Je li Vlada kriva?" Odgovori su bili gromoglasani i jednoznacni!

Masa se je mirno razisla, kao i rujnu kada je prisilila predsjednika Vlade da imenuje komisiju na celu s umirovljenim sucem Vrhovnog suda Vinogradom da ispita sve u vezi dogadjaja vezanih za posljednji rat!



A lopta je prebacena u politicke vode!


Post je objavljen 04.05.2007. u 09:36 sati.