Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

PROMOCIJA: Cathy Crimmins - ''Kako su homoseksualci spasili civilizaciju' (Naklada Ljevak, 2007.)



Naklada LJEVAK poziva na predstavljanje knjige

Cathy Crimmins
'KAKO SU HOMOSEKSUALCI SPASILI CIVILIZACIJU'


O knjizi će govoriti


Predstavljanje će se održati u petak, 04. svibnja 2007. u 18h, u Knjižari Ljevak (Trg bana J. Jelačića 17, Zagreb).

O knjizi, riječima izdavača:

Knjiga 'Kako su homoseksualci spasili civilizaciju' istinita je i herojska priča o tome kako su gej muškarci oblikovali moderan svijet te nepovratno promijenili naše pojmove o obitelji, seksu, modi, zabavi i ljepoti.

Oštrouman i duhovit kulturološki pregled običaja, modnih stilova i likova iz gej života u dvadesetom te na početku dvadeset i prvog stoljeća, iz pera jedne heteroseksualke, slavi jedinstvenu perspektivu gej muškaraca, tumačeći koliko je njihova vitalnost bila presudna za našu civilizaciju – i pri tome nam tumači stvar-dvije o nama kao društvu.

U posljednjih pedeset godina granica između onoga što je “strejt” i onoga što je “gej” u toj se mjeri zamaglila da većina heteroseksualaca uopće nije svjesna golemoga doprinosa koji su gej muškarci dali kulturi. Od načina izražavanja do hrane i odijevanja gej populacija lansirala je većinu modernih trendova u današnjem svijetu. Konačno se našao netko dovoljno hrabar da zaroni u temu o kojoj se izbjegava otvoreno govoriti, koja je još uvijek tabu tema za većinu ljudi. Autorica otvara novu perspektivu prikazujući blještavilo, slikovitost, glamuroznost i camp u stilu života koji karakterizira gej populaciju, ali i njegovu drugu stranu - AIDS, homofobiju, opsesiju seksualnim eksperimentiranjem.

'Kako su homoseksualci spasili civilizaciju' pruža cjelovit i istodobno prodoran pogled u to kako je jedna neobična “useljenička” skupina - ona koju su činili homoseksualni muškarci - utjecala na maticu društva te kako je u mnogo čemu i sama postala maticom. Istražujući kako su gej muškarci nepovratno promijenili naše pojmove o zajednici, obitelji, seksu, modi, zabavi i ljepoti, te neosporno utjecali na film, književnost, glazbu i televiziju, Cathy Crimmins učinila je ovom duhovitom, fascinantnom i nužno potrebnom knjigom golemu uslugu i homo i hetero populaciji.

Koautorica uspješnice New Gingrich’s Bedtime Stories for Orphans i The Gay Man’s Gudie to Heterosexuality, Cathy Crimmins jedna je od najupućenijih komentatorica publicistike o pop kulturi danas. Njezina knjiga Where Is the Mango Princess? osvojila je nagradu Outstanding Book Američkoga društva novinara i pisaca.
Crimmins živi u Kaliforniji, a više o njoj možete saznati na njezinoj web-adresi: www.cathycrimmins.com.




Post je objavljen 04.05.2007. u 07:47 sati.