Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/veslacica1988

Marketing

Suze...

U zadnje vrijeme nismo mogli ukljuciti televizor a da nismo procitali ili culi vijest o Racanovoj prebrzoj smrti. Njegova borba je zaista trajala kratko. Racan je covjek koji je zaista otisao ''cistog'' imena i bez ikakvih vecih ekscesa.
Svi politicari koji su mu uputili svoju poslijednju rijec su ga opisivali kao postenog, pravednog i dobrog covjeka.
Zeljka Antunovic, Racanova desna ruka istaknula je kako je Racan iza sebe ostavio moral, rad, poštenje i toleranciju. Stjepan Mesic je isto tako imao dirljiv govor u kojemu je rekao kako je Ivica Racan bio vrlo hrabar čovjek. Također je spomenuo da je bio veliki borac, vizionar, reformist, pokretačka snaga hrvatskog društva. Želio je stvoriti demokratsku Hrvatsku i uvesti je u Europu. ' Umro je Ivica Račan, ali ne i njegova ideja’, rekao je Mesić. Ivica je otišao onako kako je želio u miru i skromno, stoji u priopćenju SDP-a.
Nikako ne volim ona velike pogrebe javnih osoba cije slike osvanu u nekim casopisima; to mi je grozno; gdje svatko gleda tko je sta obukao tko je plakao, zasto netko nije plakao, kakvi su tracevi. Ivica Racan je zelio da mu na pogrebu bude obitelj i njegova najbliža rodbina. Vjerojatno ce biti skromno i dostojno, bas onako kako i zasluzuje.
Ivica Racan je gotovo uvijek bio u prvom planu: odigrao je ključnu ulogu u izlasku Hrvatske iz Jugoslavije, organizirao je prve izbore, bio je šef oporbe i prvi nehadezeovski premijer u samostalnoj Hrvatskoj.( Ivica Erceg)

Eto ovo je bio moja mala posveta Racanu, covjeku koji je postavio temelj i ostavio veliki trag u SDP-u.


Pozdrav svima

Post je objavljen 02.05.2007. u 21:57 sati.