Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Zaustavna traka

Postoje dvije vrste vozača koji zaslužuju vrlo okrutne kazne.
Prvi su oni koji ulete u raskrižje iako je sasvim jasno da iz njega izaći neće jer je ulica u koju žele ući zakrčena. Pa onda ostanu visiti nasred križanja te svojim limenim tijelima zapriječe put onima iz poprečnih ulica koji bi inače sasvim normalno mogli proći. Za njih ne bih mogao naći opravdanja. Za njih bih uspostavio prijeki sud s milijunskim kaznama.
Drugi su oni prepametni koji u zastojima na autocestama misle da su važniji od svih te se provezu zaustavnom trakom. Za njih bih predvidio kaznu zatvora u trajanju od 12 sati odmah, zabranu vožnje autocestama u trajanju od barem 6 mjeseci i, zašto ne, opet milijunsku novčanu kaznu.

Jučer sam s prijateljima dolazio u Zagreb s morske strane. Već iza Jaske vidim opsežne radove na izmjeni signalizacije na auto cesti. Zaustavna traka se obilježava žutom linijom i kažu znakovi da njome, u slučaju zastoja, smiju voziti svi koji koriste ENC (elektronsku naplatu cestarina). Ne znam koji se pametnjaković sjetio te ideje i kada, ali mislim da je to potpuna katastrofa. I da sada su se zaustavnom trakom u slučaju zastoja služili svi dovoljno drski. Što će tek sada biti?
Do sada su svi takvi barem bili izloženi nijemom preziru nas, stoke sitnog zuba, što je čekala u redu pred naplatnim kućicama. Sad će svi, ponavljam, svi idioti, imali ENC ili ne, mrtvi-hladni pičit po zaustavnoj traci, čak i bez moralnog tereta. Nikom na autu ne piše kako će platit cestarinu.

Očita posljedica ove pogrešne odredbe jest da će u danima prometnih gužvi i promet zaustavnim trakama postati nemoguć. I još veća nervoza svih i svakoga. Na kraju će se dogoditi da u slučaju ozbiljnog zastoja prolaz neće imati ni policija, ni vatrogasci, ni hitna pomoć.
Mislim da ovako krivu odredbu treba spriječiti u startu. Možda nekom peticijom ili sl. Ako se slažete, već i komentar je dovoljan za početak.


Post je objavljen 01.05.2007. u 23:59 sati.