Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Kontracepcija

Uvriježena mišljenja i ono što svatko smatra sigurnim, najviše zaslužuju provjeru.
August von Platen, njemački pjesnik


Danas vlada mišljenje, da je kontracepcija obavezna, neophodna, dobra i da se bez nje ne može. Većina ljudi ne vidi ništa loše u kontracepciji.

Problem je u tome što kontracepcija nije u Božjem planu. Bog je zamislio, da čovjek ima spolne odnose u braku bez korištenja kontracepcije. Kada čovjek koristi kontracepciju, čini suprotno od onoga što bi Bog htio. Problem je što, korištenjem kontracepcije, čovjek gubi milost posvetnu, gubi se bliska povezanost s Bogom, prijateljstvo s Bogom i mi postajemo odmetnici i na suprotnoj strani ljubavi.

Što se tiče spolnih bolesti, pilule i spirale ne mogu spriječiti spolne bolesti. Kondomi mogu, ali ne uvijek i ne sve spolne bolesti. Svaki spolni odnos i s kondomima je rizik.

Što se tiče neželjene trudnoće, ja bi bio presretan da dobijem dijete, bez obzira koliko to koštalo.

Vrlo je opasno, činiti ono što je u suprotnosti s Božjom voljom. Bog nije bilo tko. Bog je Gospodar života i smrti, bez Njega ne možemo ništa. Naš život je u Božjim ovlastima i Bog odlučuje koliko ćemo dugo živjeti. Ovaj život je samo mali dio vječnosti. Naša duša je besmrtna, smrt nije kraj, nego samo nastavak. Kako će nam biti nakon smrti, ovisi o tome u kakvim smo bili odnosima s Bogom za života. Kada netko čini, ono što je suprotno od onoga što Bog hoće, izlaže svoju dušu opasnosti vječne propasti. Kada netko umre bez prijateljstva s Bogom, njegova vječnost je praznina, očaj i beznađe. Pitanje kontracepcija je pitanje izbora između vjernosti Bogu ili odbijanja Božjeg plana. Opasno je zbog užitaka u seksu, prkositi Božjem planu. Tko se ne ispovijedi prije smrti, upropastio je svoju dušu zauvijek. Ovaj život donosi ograničene, kratkotrajne i prolazne užitke. Užici ovoga svijeta su prava sitnica prema užicima vječnog života. Bog je priredio onima koji ga ljube, takve užitke u vječnom životu, koji su milijune i milijune puta veći od užitaka tijekom spolnog odnosa. Glup je i lud onaj, koji zbog prolaznih užitaka u ovom kratkom životu, ostane bez puno puno većih užitaka u vječnom životu, koji nikada neće prestati! Ovaj život je test, da li zaslužujemo vječnu radost. Ovisi o nama, nemojmo sami sebe upropastiti, radi se o vječnosti!


Spolni odnos je čin koji Bog koristi, da bi ostvario svoj najdraži čin – donošenje novog života na svijet, novog ljudskog bića, koje će biti stvoreno na Njegovu sliku i priliku, predodređen za vječni život. Sama ta činjenica, daje spolnosti neprocjenjivo dostojanstvo. Na vrlo poseban i jedinstven način smješta spolnost pod vlast Božju. Kada se muškarac i žena sjedine spolnim odnosom, i Bog je prisutan, spreman ostvariti svoj najveći stvaralački čin. Ali pri upotrebi umjetnih sredstava za kontrolu rađanja, mi mijenjamo spolnost. Mi je preusmjeravamo. Pri tome isključujemo Boga. Mi mijenjamo Njegov čin i poručujemo Bogu kako ga ovaj put ne želimo u blizini. Spolni odnos je predivan jezik samopredanja, način kojim partneri svojim tijelima jedno drugime govore: «U potpunosti te prihvaćam i predajem ti sebe u potpunosti.« Ali kontracepcija mijenja taj jezik. Ona govori: »Ja prihvaćam tebe , ali žao mi je tvoja plodnost nije na popisu prihvaćanja. Ona će morati nestati prije nego te uzmem.» Kod kontracepcije mi se ne predajemo u potpunosti i ne prihvaćamo drugu osobu u potpunosti. U spolnim odnosima u kojima se primjenjuje kontracepcija vi govorite: »Želim se zabaviti s tobom, ali ne želim imati nikakve posljedice.» Spolni odnos bez primjene kontracepcije govori: «Ja ti predajem sebe i ako dijete bude plod našega sjedinjenja, to će biti prekrasno jer ću ja biti uz tebe i voljeti te i zajedno s tobom odgajati dijete.»

Mary Beth Bonacci


Prava, zrela, cjelovita ljubav traži, da se utjelovi, dokaže i rascvjeta u novom životu. Za takvu ljubav pitanje kontracepcije postaje sasvim suvišno.
Jordan Kuničić


Bog nekada od čovjeka traži ono što je teško. Od Abrahama je Bog tražio, da žrtvuje svoga jedinoga sina Izaka, koji mu se rodio, kada je već izgubio nadu, da će imati djece. No, Abraham je odlučio biti poslušan Bogu. Bog nije ni htio da Abraham žrtvuje svog sina Izaka, samo je želio vidjeti, da li je Abraham vjeran. Budući da je Abraham poslušao Boga, Bog ga je nagradio, tako da jeAbraham praotac kršćana, muslimana i Židova, njegovo potomstvo je brojnije nego zvijezde na nebu i mi imamo Abrahamove gene. Bog prebogato nagrađuje poslušnost i povjerenje u Njega.


Post je objavljen 01.05.2007. u 22:02 sati.