Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

KUD "ANTUN MIHANOVIĆ" ODLAZI NA GOSTOVANJE U POLJSKU

Kulturno-umjetničko društvo «Antun Mihanović» Klanjec sudjelovat će 28., 29., i 30. travnja 2007. godine na „WILAMOWSKIE ŚMIERGUSTY 2007“ - 10. PROLJETNIM SUSRETIMA PRIJATELJSKIH OPĆINA I ETNIČKIH GRUPA EUROPE u Wilamowicama u Poljskoj.


Suradnja dogovorena prigodom prošlogodišnjeg, kod domaće publike vrlo zapaženog, nastupa puhačkog orkestra i mažoretkinja iz Wilamowica u Klanjcu, nastavlja se tako predstavljanjem hrvatskog folklornog i glazbenog stvaralaštva u Poljskoj.

Na dva samostalna koncerta folklorna sekcija KUD «Antun Mihanović izvest će plesove i pjesme Zagorja, Posavine i Međimurja, a poljskim domaćinima predstavit će se svojim programom i tamburaška sekcija te sekcija dvorskih plesova.


Degustacijom autohtonih jela i pića Hrvatskog zagorja klanječki kulturni amateri pokušat će Poljacima približiti i turističku ponudu našeg kraja, a međusobni susreti gradonačelnika Grada Klanjca s ostalim sudionicima ovih susreta iz Češke, Slovačke, Mađarske, Italije i Poljske bit će dobra prilika i za uspostavljanje prijateljskih odnosa i drugih oblika suradnje između Grada Klanjca i gradova, sudionika ovog festivala.
IZVOR:www.klanjec.hr

Post je objavljen 27.04.2007. u 18:19 sati.