Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

AKTUALNO

Od svih informacija koje smo mogli dobiti o Ivici Račanu i njegovoj smrti, Večernji list odlučio je kako je najvažnija informacija da sprovod neće biti javan, pa je upravo takav apsurdan naslov stavio preko cijele naslovnice.

Prijateljica pokojne princeze Diane objavit će njenu biografiju. Kako kaže, prikazat će Dianinu ružniju stranu, onu nepoznatu javnosti. Teško je zapravo shvatiti kako se jedna takva osoba može uopće nazvati prijateljicom i još to naglasiti u svrhu iskorištavanja istog prijateljstva za svoju korist. I kakvim se to metodama služi ne bi li se dočepala komadića slave. Lako je pisati ružne stvari sad kad nema dotične osobe kako bi ih opovrgnula ili potvrdila.

Zorica Kondža navodno je jako uvrijeđena jer nije dobila Porina. Naravno, nije to jasno dala do znanja, ali gorčina i podsmijeh s kojim je pričala o tome sve su rekli. U jednom intervjuu izjavila je još i da nikad ne bi nastupala s nekim nepoznatim dok joj netko sa strane diže ocjene. Čudno kako kod nekih osoba snobizam funkcionira. Prvo, u tom šou nema takvih starijih, etabiliranih pjevača. I sumnjam da će ih i biti. Tako da ne znam zašto se zapravo osjetila prozvanom odgovoriti na takvo pitanje na takav način. Ali očito je morala dati do znanja da ne bi nikad to prihvatila, jer je to eto "ispod njene razine". Mislim da bi netko napokon trebao početi malo manje ozbiljno doživljavati taj šou. To bi trebala biti zabavna emisija, koliko sam ja shvatio. Martina Tomčić postala je takoreć zvijezda novina na temelju dvije, tri opaske. Prozvana je "članom žirija koji utjeruje strah u kosti" (?), iako je zapravo uvijek u pravu. Čudan smo mi narod.

Danijel Delale u svojoj je emisiji, čitajući mejl koji (ni)je poslala Zrinka Cvitešić, upozorio na to kako iza zareza ide razmak. Dragom nam Delali, osim što promakne da su svi redom koje je zaposlio u emisiji polupismeni, nekoliko sekundi nakon tog komentara promaklo je naravno i kako je voditeljica koja je stajala pored njega napravila grešku u govoru. Pa nisam primjetio da je nju ispravio. A ona bi ipak trebala biti važniji faktor za njegovu emisiju od Zrinke Cvitešić.
A samoprozvani modni kritičar zapravo je nevjerojatan. Od svih sudionika Porina on je odlučio komentirati jednu jedinu osobu. I to onu za koju gotovo nitko ne zna. A za neku drugu koju je obradio, komentar se sastojao u pukom nabrajanju onog što ima na sebi. Zanimljivo.


Post je objavljen 01.05.2007. u 02:02 sati.