Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Veleposlanik Galić neće u zrakoplovu Croatia Airlinesa sjediti pokraj oca i sina Jurašinović


Pred nekoliko minuta u zrakoplovu koji iz Pariza leti za Zagreb dogodio se omanji incident u kojem je sudjelovao hrvatski veleposlanik Mirko Galić.

Pred polijetanje zrakoplova u aerodromskoj čekaonici obitelj Jurašinović, otac Tomislav i sin Ivan, odvjetnik Marina Tomulića, dobili su obavijest službenika Croatia Airlinesa da su sjedala na kojima su trebali sjediti pokvarena i da će im biti dodijeljena druga. Kako su u čekaonici zatekli i veleposlanika RH u Francuskoj Mirka Galića, odmah su posumnjali u mogućnost da je nešto drugo po srijedi, odnosno da su sjedala za koja su imali karte pored njegovoga, i da on ne želi sjediti u njihovoj blizini. Naime, odvjetnik Ivan Jurašinović pisao je francuskoj centrali Reportera bez granica o Galićevoj cenzuri na HTV-u u slučaju Rotim-Družijanić i općenito povezanosti s predsjednikom Stjepanom Mesićem, i pretpostavlja da Galić za to zna.
Kada su ušli u zrakoplov i došli do zamijenjenih sjedala, pričekali su polijetanje. Potom je Tomislav Jurašinović hinio da ide na WC i tom prigodom ustanovio da se njihova originalna mjesta doista nalaze pored veleposlanika Mirka Galića, da nisu pokvarena i da na njima nitko ne sjedi. Odmah je išao protestirati nadležnoj stjuardesi. Nastavak priče očekujte kad zrakoplov sleti u Zagreb.

UPDATE (29. 04. 2007. 01:23):

Prema neslužbenim informacijama, veleposlanik Mirko Galić je posredstvom jednog djelatnika Croatia Airlinesa unio bočicu parfema što je strogo zabranjeno pooštrenim pravilima o sigurnosti zrakoplovnog prometa. Izleda se počeo topiti mit o najvećeme gospodinu među hrvatskim novinarima otkako je stupio na diplomatsku dužnost.


Post je objavljen 29.04.2007. u 01:23 sati.