Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI SINGLOVI

MYA ft. LIL WAYNE Lock U Down
Najavni singl četvrtog po redu studijskog albuma ove r&b pjevačice. Iskreno, mislio sam da je ovo još jedan od onih teasera koje je poslala na radio stanice i koji nisu polučili nikakav uspjeh u emitiranjima. Ipak, iako je emitiranje i ove pjesme slabo, ovih dana spot je imao svoju premijeru. Dobar je to spot i, istina, podiže nekako pjesmu. No i dalje ostaje činjenica da je ova pjesma preslaba za album uopće, a kamoli za najavni singl albuma. Pjesmu je producirao Scott Storch.
Album Liberation najavljen je za 26. lipnja.
OCJENA: -3

BEYONCE Get Me Bodied
Puno je kalkulacija oko novog singla Beyonce. Iako su najavljivani i Green Light i Welcome to Hollywood, trenutno prednjači Get Me Bodied, kojem se najbrže povećava broj emitiranja na radio stanicama diljem Amerike. Nadam se da će malo više promocije biti uloženo ili u ovu pjesmu ili u Green Light, jer pjesme su to koje to zaista zaslužuju. Da podsjetim, odlična pjesma Upgrade U je počela bilježiti uspjeh čak i prije videobroja, dobro je stajala na r&b listama i kad se konačno trebala pokrenuti prema vrhu liste, duet sa Shakirom poremetio je stvari, iako se radi o najlošijoj pjesmi s albuma.
Pjesmu između ostalih potpisuju Beyonce, Swizz Beatz, Sean Garrett i Solange Knowles.
Re-izdanje albuma B'Day u prodaji je od 3. travnja, a sadrži nekoliko novih pjesama, te spotove za skoro sve pjesme s prvog albuma, te 3 s re-izdanja.
OCJENA: -5

NE-YO ft. JENNIFER HUDSON Leaving Tonight
I kod Ne-Ya se događaju neplanirane stvari. Iako je za drugi singl najavljena pjesma Go On Girl, sve redom američke radio stanice počele su emitirati duet s Jennifer Hudson. Iako Go On Girl nikako ne bi bio loš izbor jer se radi o jednoj od najboljih pjesama s albuma, ovo je definitivno najbolji izbor. Pjesma za koju se već pri prvom slušanju može reći da je neka vrsta klasika. Nema napadne i umjetne produkcije, odlični vokali i interpretacija. A Amerika je napokon dočekala i svoju oskarovku na prvoj pravoj pjesmi koja ne uključuje nastup na Američkom Idolu i ne dolazi sa soundtracka Dreamgirls. Pjemu možete dowloadati na blogu u jednom od prijašnjih postova.
OCJENA: 5

PINK U+Ur Hand
Školski primjer da je u promociji sve daje nam i Pink. Nakon objavljivanja albuma, niti je imala hit-singl niti se album prodavao kao njegovi prethodnici. Nakon točno godinu dana od objavljivanja albuma, Pink dobiva svoj prvi top 10 hit na Billboardu nakon davne Just Like A Pill iz 2002. godine. Iako je nakon samo nekoliko mjeseci od objavljivanja album nestao s liste 200 najprodavanijih albuma, nošen singlom U+Ur Hand vraća se prema vrhu i trenutno je ponovo među 60 najprodavanijih. Pjesmu potpisuju Luke Gottwald, Max Martin, Pink i Rami.
OCJENA: 4+

NORAH JONES Sinkin' Soon
Alexander-Jones udruženi su i na ovoj pjesmi Norah Jones, a tim je to koji rijetko griješi. Nakon Thinking About You, drugi je to po redu singl s albuma Not Too Latte. Trombon u pjesmi svira J. Walter Hawkes, prijatelj N. Jones.
OCJENA: 4


Post je objavljen 27.04.2007. u 13:43 sati.