Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/secondchance7

Marketing

Novi život

Žurno sam se odmaknula od Maltea.
«Žalim.» rekla sam i odmarširala od njega natrag za stol. Stvarno,ne govori mi se o njemu. On je totalni idiot.
Harry,Ron i Hermiona su se još uvijek divili Durmstrangu.Ja sam naslonila glavu na stol i odmarala se. Trznula sam se jer sam osjetila prste na svom ramenu. Bila je to McGonnalova.
Odvukla je Hermionu,Rona,Harrya i mene u neku čudnu prostoriju.Bila je užasno blijeda.
«Mislim da ste se vi složili da ćete pripomoći u sabotiranju Znate-Već-Koga.»
Mi smo se iznenađeno trznuli kad je ona zaključala lokot vrata. Tek što smo se okrenuli zaslijepilo nas je savršeno,bolno bijelo svijetlo. Posljednje što sam čula prije nego što sam pala bio je vrisak:
«Obliviate!!!!!!!!!!!!!!!»


***


Prof. Minevra McGonnagal se uzrujano spuštala niz stube koje su vodile u podrum škole Durmstrang.Bila je vidno potresena i nervozna.Činilo joj se da hoda satima. Napokon je ušla u malu vrlo mračnu prostoriju u kojoj se čuo tih šapat. Ugledala je novog ravnatelja Durmstranga koji je pričao s čovjekom lica zaklonjena crnom kabanicom. Ravnatelj se udaljio odlučnim korakom.
«Pa, učinila sam to.» rekla je kroz suze , «napravila što najbolje što sam mogla. Izbrisala sam im pamćenje i usadila novo. Oni….oni…sada znaju samo za bezjački život i bezjačke obitelji koje sam im usadila …u…u…pamćenje. N-nadam se da sam dobro izvela čaroliju…kad ćemo…?» govorila je kroz jecaje.
«Smirite se, Minevra.» začuo se blag glas zakukuljene prilike. «Ako je doista sve učinili u redu,mislim da su spremni za odlazak u bezjački svijet. Više se neće sjećati Hogwartsa,a ni nas. Moriti će ih uobičajeni tinejdžerski problemi. To je za sad najbolje za njih.Da ostanu ovdje,dočekala bi ih sigurna smrt.A to ne možemo dopustiti.Recite mi,koja su njihova nova imena?» Vitka i visoka prilika sad je polako prelazila mračnom prostorijom.
«Harry je James Eckler, Weasly je Jimmy Racer, Hermiona je Laura Ullman, a Yocelin Lori LaFaire. Harry ide u Kanadu,Hermiona u Australiju,Ronald u Brazil a Yocelin ostaje u Britaniji,u Londonu.»rekla je kroz zube.
U sljedećem trenutku je briznula u plač. Prilika joj je prišla i zagrlila je.
Jecaji su odzvanjali prostorijom,a prof.McGonagall se tresla u zagrljaju visokog čovjeka. Kapuljača mu je polako skliznula sa glave i otkrila lice starca duge sijede kose i brade. Bio je to Dumbledore.


***

Probudila sam se u prozračnoj, nešto neurednoj sobi. U prvi mah mi se učinilo da nikad nisam bila ovdje,ali zatim sam čula tihi glas u svojoj glavi: «to je tvoja soba…..»
Netko je ušao u sobu i sjeo na rub kreveta:
«Jesi li dobro,Lori?» bili su to moji roditelji.
«Da,dobro sam.» rekla sam,iako sam se jako čudno osjećala. Nekako isprazno,kao da ovdje ne pripadam,iako sam znala sve o svakoj pojedinosti koju sam ugledala.
Zamijetila sam da mi je sestra Lucy zamrljala plahte čokoladom.
«Preksutra je škola.» rekao je tata i izašao iz sobe.

Image Hosted by ImageShack.us


Evanescence..



Post je objavljen 27.04.2007. u 14:12 sati.