Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Sudac Marijan Garac pod sitnozorom europskih lustratora


Marijan Garac i Nikica Jelavić. U pozadini Danko Radaljac, novinar Novog lista. (photo by Dragan Grdić, Vjesnik)


Sudac Županijskog suda u Zagrebu Marijan Garac nedavno je oslobodio krivnje Marka Nikolića za organizaciju ubojstva Vjeke Sliška i Nikicu Jelavića za ubojstvo Zorana Dominija (slučajnog prolaznika ubijenog u jednom od neuspjelih atentata na Vjeku Sliška).

Marijan Garac obavljao je dužnost istražnog suca i u slučaju ubojstva Marka Sliška, za koje do sada nitko nije optužen.

A 2001. Marijan Garac je kao istražni sudac u predmetu prijevara s gradskim stanovima strpao u 11 mjesečni pritvor zagrebačku odvjetnicu Anu Jendriš-Jelesić.

Upravo preko ovog zadnjeg slučaja, priča o sucu Garcu našla se i pred tijelima EU koja se bave korupcijom u pravosuđima zemalja moliteljica pristupa.

Postoje čvrste indicije da je sudac Garac prije odluke o optužnici i pritvoru za gospođu Jendriš-Jelesić bio povezan sa Žarkom Pavlinom, šogorom predsjednika Stjepana Mesića, od ranije poznatim iz priča o ratnom profiterstvu (preprodaja oružja i opreme), a kojeg umirovljena odvjetnica tereti za urotu kojom joj je oduzeta kuća i sve dragocjenosti u njoj, grobnice na Mirogoju, a umalo je izgubila i život.

Nadležne europske institucije već su upoznate sa slučajem odvjetnice Jendriš-Jelesić, a nedavno su dobile i nove podatke o "upletenosti" suca Marijana Garca.

Istodobno, francusko pravosuđe već postupa po tužbi Marina Tomulića koji je prijavio Marka Nikolića za pokušaj ubojstva. U tom se predmetu, između ostalih, spominju Hrvoje Petrač, Željko Golub i Stjepan Mesić, sve osobe koje se u gore navedenim slučajevima spominju u kontekstu postupaka suca Marijana Garca.

Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za pravdu, slobodu i sigurnost Franco Frattini, dakle, na svome stolu ima podeblji dosje o sucu Garcu, a kakve je naputke u svezi s tim dobio šef delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert, doznat ćete uskoro na 45 lines.

P.S. Sličan tekst: Stjepan MESIĆ je kum mafije u Hrvatskoj!


Post je objavljen 26.04.2007. u 23:41 sati.