Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Češkanje iza uha

´Europski parlament na plenarnoj je sjednici prihvatio Izvješće o napretku Hrvatske i Rezoluciju u kojoj se 2009ta spominje kao godina kada bi Parlament mogao dati pristanak za ulazak Hrvatske u EU.´

Ovo hoće reći da nam je iz pravednog i rajskog EUa stigla konačna odluka da će definitivna ali ono definitivna rasprava o ulasku Hrvatske u Europu možda biti 2009te! Dakle rasprava će definitivno možda početi 09te, a završiti.. pa.. hm.. pa.. definitivno ulaskom Hrvatske u EU integracije. Što hoće reći.. relativno.. brzo.. kad do toga dođe.. a definitivno možda i poslije toga. Možebitno 10te, 11te, neki vele ne prije 13te, no tko za brojke uopće mari, to su sve sitnice. Ono što jest bitno je da je EU odlučno rekla - odluka je definitivno relativno definitivna!
DrIvo nam se sad veseli - bacilo nam kost!
No čak i prije ove po svemu pozitivne odluke, zahvalna su hrvatska srca od radosti poskočila na još jedan bjelosvjetski mig naklonosti i simpatije. Svjetska sila USofA sa Kongresom i mister Buš Prezidentom na čelu nut velikodušno su dali zeleno svjetlo za naš ulazak u NATO, što hoće reći da nam se otvaraju sva vrata širom! Pogotovo u Bagdadu, Iraku, Iranu. Veselimo se! Mi samo trebamo kao i dosad ravnopravno pognutih šija unići u red svjetskih velesila, što neće biti teško jer ovako odlučno ponizni kakvi već jesmo zahvalno klimamo i na najmanji znak blagonaklonosti velikih igrača. Ma gdje će nam tek u NATOu i EUu biti kraj?!
Prvo nas je NATO počeškao iza jednog, a sada EU i iza drugog, počeškalo nas iza oba uha a mi ko poslušan al´malo puno blentav ćuko mašemo repom i grickamo oglođene koske.
Av-av!

Post je objavljen 26.04.2007. u 22:46 sati.