Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mosizd

Marketing

Gradski Program Djelovanja za Mlade

Dana 23.04.'07 u Gradskoj knjižnici Zadar održana je prva u nizu od planiranih pet tribina organiziranih u svrhu konačnog donošenja GPDM-a na temu "Socijalna politika i zdravstvena zaštita mladih“.
Na tribinu je bio pozvan i naš mali Aktiv i to od strane udruga mladih Grada Zadra (Z.V.U.K. i GONG) što još jednom potvrđuje činjenicu da smo prihvaćeni posebno kod mladih Grada i kao članovi Aktiva, ali kao i baš svaki drugi mladi sugrađanin Grada.
Tko je organizirao Tribinu, tko je sudjelovao,o čemu se raspravljalo i mnogim drugim bitnim informacijama vezanim uz ovu Tribinu možete pročitati ako kliknete na link GPDM-info koji se nalazi sa strane u boxu, a ono bitno vezano za naš Aktiv je to što bez obzira što su nam predstavnici Poglavarstva (g-din Vidović) obećali da se ovu godinu u planu ima i formirati Gradski Program za osobe s invaliditetom nakon što se Usvoji Nacionalna strategija za osobe invaliditetom, mi smo zahtijevali da i mi kao MOSI Grada Zadra budemo uključeni i u ovaj Program Mladih, a ne da nas se na neki način odvaja ili isključuje zasebnim programom. Naravno, bit ćemo uključeni u oba Programa, ali ja sam htijela i potvrdu za to jer da kasnije ne bi bilo „nismo znali“.
Još se želim osvrnuti i na ovo. Ako ste primjetili pišem „zahtijevali smo“, ali na Tribini je bila Voditeljica (dakle Ja ;-)) sama u ime Aktiva MOSI. Sama sam išla ne zato što su ostali članovi našeg Aktiva bili nezainteresirani za Tribinu nego iz jednostavne činjenice što osobe u invalidskim kolicima nisu mogle zbog samo nekoliko stepenica do Multimedijalne dvorane u kojoj se predavanje održavalo. Prilaz u Gradsku knjižnicu je omogućen svima i Gradska knjižnica je jedna od rijetkih ustanova u Gradu u koju je omogučen ulaz osobama u kolicima i knjižnica zasluženo dobija brojne nagrade. No, ipak tu večer se nije moglo do Dvorane. Čak i okolnim putem (kad se prolazi kroz kafić) ima po stepenica. No, glavno je da smo mi bili (tj ja u ime Aktiva) i što sam nas predstavila Gradu.
Posebno zahvaljujem Udruzi Z.V.U.K. i Davoru koji nas obavještava o svemu.

Mlade Grada je ugodno iznenadio veliki odaziv Gostiju tribine:


Post je objavljen 26.04.2007. u 11:16 sati.