Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Obmana

Ponekad mi se biva zensko. Da, zensko. Ono pravo zensko, a ne ovaj muskobanjasti, izmutirani i izvitopereni primjerak koji se na iglenim usima provlaci na dokumentima pod zenski spol. Kako sam dosla do ovog spektakularnog zakljucka? Jednostavnim procesom dedukcije, permutacije i logicke upotrebe (odnosno, upregnuca) vlastitog uma.

Citajuci Athenin post shvatih poraznu cinjenicu: da kod frizera u zivotu svom podugackom bijah svega jedno 4-5 puta. Maksimalno. Zadnji put prije jedno 8 godina (to sto 4 od 5 puta placuci istrcavah iz inog establishmenta necu sad previse elaborirat). Cistim procesom dedukcije (vec gornjespominjane) moglo bi se zakljucit da potpadam pod kategoriju zaraslo mutirano stvorenje iz doba kenozoika (tad nisu zivjeli ljudi, dakle, geoloski receno ovo je glupost, no poradi docaravanja atmosfere, pace, dojma, u pisanoj rijeci, dopustit cu si ovu nebulozu, jednu od niza). Shisha me mater (vrhove) kad dodjem kuci jedno svakih 6 mjeseci. Do tada, obrastujem (obrastavam??) ko usahlo deblo kad ga mahovina ufati obrastat i davit. Farbam se takodjer sama, a i usput uvijek zaserem kupaonu, najbolju majicu (jer ko je vidio presvlacit se u dronjke za farbanje), tako da samim tim cinom kucne radinosti imadem sate i sate humoristicko-evokativnih dogadjanja koje onda mogu prepricavat zgrozenim pravim zenama koje takve rabote, sasvim razumno, obavljaju u salonima za zensku ljepotu (recenica dugacka 4 reda, oh, premasujem samu sebe).

Kozmeticarka mi je takodjer nepoznati pojam jos od stoljeca osmog (prije nove ere). Raznorazne rabote koje se tamo cine (svasta nesto sa licem, pedikura, manikura, cupanje obrva, depilacija, centralizacija, sibilarizacija, kromanjonizacija) cinim ih ja sama. Doduse, sa kojim uspjehom, djavo bi ga znao reci. Ne zato jer sam kvazizagorska lihvarska skrtica (jer nisam, ovo je fakat, odnosno, cinjenica), nego jer mi se jednostavno ne da odlazit tamo. Dakle, cista lijenost opet izbija na povrsinu. Ne da mi se odlazit tamo, pa jos ulazit u neki razgovor sa inim kozmeticarkama (joj, kako je lijepo vrijeme danas; da, fantasticno; sto cete radit za vikend, imate planove?). A jos im moras i ponudit sebe u najneatraktivnijem izdanju (odlakavljeno cudoviste puno pristeva, bora, vjesticjih cekinja po obrazima, naborane koze od koje bi se mogla izradit omanja torbetina): takva stanja ostavljam da gledaju samo moja oka dva ili tri i nicija druga. A isto tako dobijem sate i sate jeftine zabave u privatnom okruzenju kupaone moje najmilije; k tome mogu arlaukat i jaukat do mile volje, ne moram stiskat zube, smjeskat se i pravit da nije to nista dok mi se vosak razlijeva bedrima trokrilskim.

I zato cu zauvijek lagat na dokumentima kad moram zaokruzit M ili F (male/female). I provlacit se kroz usicu igle, odnosno iglene usi. Nikad necu proci kvalifikacijski prag, a kamoli i prikljucit se utrci. Odo' si sad iscupat dlake iz usiju koje mi strse i prijete da me udave ko lisica mlado pile.

Post je objavljen 26.04.2007. u 11:30 sati.