Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jednadusa

Marketing

Užas!!! Klinci mačku rezali šapice

Evo danas čitam malo vijesti po netu i ne mogu da vjerujem da klinci mogu biti tako okrutni prema životinjama. Kakav je to odgoj? Roditelji? Ja osobno volim životinje. Dosad sam čula svašta o tome što im sve klinci rade, no ovako nešto nikad. Prestrašno! Trebalo bi ih odvesti psihijatru i psihologu malo na nekakav preodgoj, jer bi mogli postati psihopati kad narastu... ludlud

Iz Večernjeg Lista:


Okrutnost: Mačku Čarliju odrezali šape i nogu

Okrutnost koju su nad susjedovim mačkom pokazala djeca predškolske i školske dobi u Zdencima zaprepastila je ne samo stanovnike toga malog mjesta nedaleko od Orahovice nego i veterinare.

Nekoliko meni nepoznatih mališana u dvorištu ispred moje kuće vezali su moga mačka Čarlija, potom su mu noge stezali žicom i na kraju žicom ili nekim oštrim predmetom odrezali prednje šapice. Kada sam vidjela što se dogodilo, odnijela sam ga u Veterinarsku stanicu u Orahovicu, gdje je eutanaziran. Bila sam u šoku Čarliju su udovi bili osakaćeni, lijeva stražnja noga bila mu je odrezana do buta, druga potpuno oguljena, a šapice na obje prednje noge odrezane.

Posebno me je zaprepastilo to što su se tako iživljavala djeca koja još ne idu ni u školu. Molim roditelje da svojoj djeci usade više ljubavi prema životinjama, prema prirodi, pa i prema ljudima izjavila je potresena vlasnica Ružica Mijić, koja je o ovom slučaju obavijestila udrugu za zaštitu životinja Život u Osijeku.

U Veterinarskoj stanici Orahovica tvrde da je to prvi prijavljeni slučaj mučenja i ozljeđivanja životinja.
Djeca muče životinje iz znatiželje, straha ili zbog pukog hvalisanja pred vršnjacima, no na odraslima je da im objasne da životinje osjećaju bol i pate objašnjava školska psihologinja Ivana Sabol te dodaje:

Rijetko koje će dijete samo mučiti životinju, češće se na to odlučuju u grupama jer im to daje osjećaj sigurnosti. Neka se djeca na taj način oslobađaju straha od životinja, druga se osjećaju važnima. Čini mi se da je takvih incidenata više na selu nego u gradovima, gdje više djece ima kućne ljubimce pa je time njihov odnos prema životinjama drugačiji, mnogo humaniji - kaže psihologinja.


Ne opravdavam to ni radi oslobađanja od straha. Nek se na neki drugi način oslobađaju. Jadni micek... :'(

Nije mi jasno otkud u tim godinama potreba i ideja za takvim činom. Mi smo se u osnovnoj igrali pikulama, lovice, skrivača, kartali se, išli u park s loptom... Više - manje, sve ono što današnji klinci očito ne rade.
Ne razumijem najbolje ni te roditelje. Danas je valjda moderno biti roditelj koji nema pojma gdje mu je dijete, ni koliko godina ima. Prije nekoliko dana se klinac od 2 godine utopio u septičkoj jami, a ima i ona druga priča koja se isto nedavno dogodila - dijete koje se utopilo u rijeci (a već su mu se dvije starije sestre utopile u istoj rijeci). Kako možeš pustiti dijete predškolske dobi da se igra pored otvorene septičke jame ili na obalu rijeke gdje ti je već dvoje djece poginulo?
Neka mi netko objasni ovo...

Djecu se treba odgajati, provoditi vremena s njima, igrati se i voditi ih na izlete i slično. Mislim da onda ne bi dolazilo do toga da klinci sakate životinje.


Post je objavljen 25.04.2007. u 16:27 sati.