Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Životinjsko carstvo

Nemam pojma koji se to vrag događa u Zg zoološkom vrtu, ali što god da je – mutno je. Nad tom se ustanovom već odaaavno vrti neka loša karma kao olujni oblak pun tuče.
Eto kad već govorimo o tuči, navodno su se tamo počepušale dvije djelatnice, vidjela nisam, ne znam, (priča se da jedna drugoj nisu vikale ´ti kravo ti kozo´ nego ´ti ljamo ti patagonijska pingvinko´ nut ), ko je vidio taj preživio. Redovito već mjesecima stižu prigovori nezadovoljnih bivših djelatnika na ravnatelja (možda zato jer su bivši, pitam se pitam..), pa je tu kolko se sjećam bilo i televizijskih lamentacija neke babe koja je po vlastitom priznanju toliko siiiiilno volila životinje cerek da ju je ravnatelj mako iz čiste ljubomore. Ha! Moš´mislit! A pazite, u isto vrijeme iza gospođinih leđa na zidu njene rezidencije kočoperila se - oderana tigrovina (ili međedovina ne znam točno, uglavnom nešto oderano namcor ). Raskorak između onoga što štovana gđa govori i onoga što ljudske oči vide bio je toliko bolan da je pržio zjenice. Toliko o ljubavi prema životinjama i primitivizmu.
P.S. Luka Oman gdje si sad, pališ kombije i u kavezu čuvaš jaja jeli?

Ali ni to nije sve, jer kao i u svakoj našoj instituciji kad se klupko prljavština počne odmatati – otkrije se svašta. Otkriju se familijarne veze i vezice, nepotizam, čuvanje leđa isl. Pa po zadnjim informacijama i u Zg Zoo-u drmaju 3 familije: Sopranosi, Caponei… dobro, ne znam prava imena, ali ako ´ruka ruku Kumu mije´ kao npr. u Zavodu M. Krleže ili Nogometnom savezu i uostalom svim hrvatskim institucijama, zašto ne bi i u Zoo-u. Nema ljubavi do ´obiteljske ljubavi´.
A izgleda da ni sam ravnatelj nije neko nevinašce. Iako svi hvale uzlet Zoo-a otkad je on na čelu, ni on nema dlake na jeziku pa u zadnje vrijeme ima neukusne i šovinističke verbalne ispade o.. kako ono reče.. ´dotepencima´?!
A ako ste mislili da je to najgore – nije. U cijelom tom ćušpajzu trebalo je još samo da se pojavi i – On. I mislili ste da se nije pojavio? Krivo ste mislili! Jer nema te bare dovoljno mutne da se i u njoj Milan ne koprca. Skupa sa svojim Holdingom. Otud oni šovinistički ispadi.

Ali čak ni to nije sve, jer kao neki šlag na torti, kao neka nebeska potvrda s(r)tanja u tom životinjskom carstvu desila se i ova - pljačka. Neki se papan muci dosjetio i umjesto FINE, banke ili neke štedionice – upao u Zoo i mako cijeli vikend utržak od nekih stotinjak tisućica kuna (eto potvrde - čim se negdje vrte velike pare počnu sranja)!
Mislio si čovjek mudro: isplativije je, sigurnije je, nema zaštitara – samo majmuni.
I meni se čini.

Post je objavljen 24.04.2007. u 19:14 sati.