Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

O Thompsonu u Shpitzi




Svi koji niste u noći s nedjelje na ponedjeljak gledali Shpitzu i prilog Tonija Volarića o Thompsonu možete na ovome blogu čuti i vidjeti što su o najavljenom Perkovićevom koncertu u Sarajevu rekli saborski zastupnik SDA- Šemso Tanković, glazbeni kritičar Darko Glavan i autor 45 lines.

Thompson nije imao hrabrosti pjevati za HSP 10. travnja 1992. pred Starčevićevim domom u Zagrebu, pa me čudi da se danas razbacuje mudima kaže da se ne boji nastupiti u Sarajevu.

Godinama su Danijela Martinović i on tajili brak, da bi im Katolička crkva, kao rijetko kome, isti razvrgnula. Da ga dijelovi Katoličke crkve ne guraju u Sarajevo, on sam bi zasigurno već odustao od nauma da pjeva u gradu koji mu poručuje da je nepoželjan.

Političke sponzore njegova nastupa u Sarajevu, ne zanimaju sarajevski Hrvati, već ustanovljavanje trećeg entiteta (obnova Herceg-Bosne). Vjerujem da bi većinu publike činila ekipa iz Hercegovine i dalmatinske Zagore. Obzirom na kulturni kod i politički svjetonazor, mišljenja sam da bi se Marku Perkoviću Thompsonu najbolja raja okupila u Trebinju. Tamo bi, uvjeren sam, bio svoj među svojima.



Post je objavljen 24.04.2007. u 01:42 sati.