Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ateizam

Marketing

Prozvani prozivaju

Prije nekoliko dana napisao sam post o tribini HDZ-a održanoj u jednoj zagrebačkoj crkvi. Iako se većina ljudi slaže kako politici nije mjesto za oltarom, mnogo smatraju da svećenici imaju pravo na političku orijentaciju i djelovanje. Mogao bih se sa tim čak i složiti, no trebali bi tada razdvojiti vrijeme službe od privatnog vremena, jer oltar ne bi smio biti njihova "prćija", već službeno mjesto Katoličke crkva namjenjeno za Božju službu. Ipak, kako je nekim ljudima teško priznati da je njihova "ekipa" pogriješila, na blogu Don Kaćunka osvanuo je tekst kojim dotični želi sve relativizirati. Tako Kaćunko spominje SDP i što bi bilo, kad bi bilo.

Kako bi Kaćunku, a i svima onima koji vjeruju da se radi o izdvojenom slučaju, pokazao da takvih primjera ima još, iskopao sam još jedan (trebalo mi je nešto više od 30 sekundi).
Večernji list prenosi jedan takav događaj u selu pokraj Koprivnice, gdje se neposredno poslije jutarnje mise za oltarom oglasio "mjesni glasnogovornik HDZ-a" - i to na Uskrs!

Pitam vas sada slažete li se sa tim da se na najveći kršćanski blagdan dio vremena odvaja za HDZ na račun služenja Kristu Kralju? Pitam ovom prilikom Don Kaćunka poštuje li HDZ kršćanske vrijednosti kad bez srama prekida Uskrsno slavlje radi političke propagande? Zar bi svete mise trebale izgledati poput filmova na RTL-u?

Post je objavljen 25.04.2007. u 11:47 sati.