Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Makarska: Porin 2007 pt II

np Ensiferum – Victory Songs LP

Miroslav Evacic & Band
Image Hosted by ImageShack.us

Definitivni izvođač trodnevnog festivalskog programa na Trgu Andrije Kačića Miošića je Miroslav Evacic & Band. Nastupili su sinoć u sklopu večeri rezervirane za Croatia Records. Ovako se svira prava, sočna rokija – moglo bi se kratko kazati o receptu koji akumulira zvuk ovih etno blueskih rockera iz Koprivnice. Uvod u koncert je bio akustičan, tamburica u rukama znalca zvučala je na momente kao cijeli orkestar, uz ženski eterični vokal momentalno je odavala pripadnost kulturi podneblja ravnog podravskog kraja. Nakon toga transformacija. Električne gitare, virtuozno sviranje bubnja, i glazbeni instrumentalni jamming je mogao početi. Kao da su došli s delte Mississippia i utjelovili The Allman Brothers Band ravno na našu Makarsku binu.


Miroslav Evacic & Band



Prije njih, za zabilježiti je svakako nastup zagrebačkog Flyera. Tri djevojke i prateći bend, naslonjeni na tzv. Aquarius zvuk funky elektronike, održali su solidan nastup, mada je falilo malo više emocija. Detour je u ovom duelu ipak bio bolji. Svirali su sinoć prije njih još Čuvari Svirala i Genaral Woo, koje nisam stigao pogledati, mada sam Čuvare gledao nekoliko puta, međutim, ništa posebno, to je sirovi hard rock i ništa više. Žao mi je što nisam vidio hopera Wooa uživo, a za svirke Raspashowa koji je uslijedio, jedva sam čekao da se skinu s bine. Teška Industrija je svirala nakon Evačića, kada sam napustio Trg, ne dočekavši specijalnog gosta koji je valjda bila Tina Vukov. Rockatansky naš svagdašnji je uslijedio. Ispijanje crnih bevandi na kultnoj gradskoj poziciji i glazbeni izbor DJ Buća.


Još Evačića & Banda







Dakle, danas je finalna večer pod šatorom na sportskom centru – nagrade Porin. Međutim, u Rocktanskom se večeras dodjeljuju i naše nagrade – Rockatansky Awards 2006. Samo ja znam laureate, hehe, a o tome nakon dodjele sutra.

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 22.04.2007. u 19:47 sati.