Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: NATASHA BEDINGFIELD


Natasha Bedingfield - Soulmate.mp3
Nakon debitantskog albuma, Unwritten, koji se u svijetu prodao u preko 2 milijuna primjeraka i koji je ovoj Britanki donio i impresivan uspjeh u Americi (platinasta tiraža), Natasha se vraća sa svojim drugim po redu albumom, N.B.
Već od samog početka albuma jasno je da se nije previše udaljila od svog zvuka s prvog albuma. Može se čak reći da je upotrijebila identičnu formulu na mjestima, jer nije teško primjetiti sličnost najavnog singla s These Words s prethodnog, How Do You Do i Pirate Bones sa Single, i na ovom albumu odlučila je koketirati s hip hop zvukom, a odlučila je u priču uvesti i američku repericu Eve (za koju mi stvarno nije jasno zašto je na toj pjesmi). I ovdje je koautor i koproducent, a suradnje na albumu uključuju Mikea Elizonda, Adama Levinea (pjevač grupe Maroon 5), Grega Kurstina (Beck, Lily Allen), ali i stare suradnike: Kipnera, Framptona, Pata Leonarda i druge.
Album je uglavnom solidan. Ima tu malo praznog hoda i pjesama za koje nije jasno što je željela njima poručiti, no nekoliko odličnih trenutaka poput Soulmate, Say It Again i sličnih ispravljaju stvari, a Natasha je i ovaj puta pokazala relativno dobre skladateljske sposobnosti.
U Engleskoj će album biti objavljen 30. travnja, u Americi je najavljen za kolovoz. Ovdje je pjesma Soulmate, možda najbolji trenutak albuma, a najvjerojatnije i sljedeći singl.
OCJENA: -4


Post je objavljen 22.04.2007. u 17:38 sati.