Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zzum

Marketing

a voice inside my head

(ime uzeto iz pjesme Blink 182 - i miss you)

Tamno mjesto. Hladno je. Bez boje, crno-bijelo i tonovi sive. Puše snažan vjetar. Negdje kleči preplašeni Daisuke, negdje u tami, hladnoći, u ništavilu.
-Plaši te ovo mjesto? -začuje glas odnekud.. odasvud oko sebe.
-Da.. -odgovori ovaj preplašeno i polako podigne glavu.
Oči su mu postale potpuno crne, bezvoljne i sablasne.
-Sada znaš kako je meni cijelo vrijeme. Ovdje ja stalno boravim. Daisuke, ovo je tvoj um.
Dječak smogne nekako snage, podupre se rukama i ustane. Nije ništa razumio od ove zadnje rečenice. I zbunjivalo ga je što je taj glas - to je zapravo njegov glas.
-Da. Ljudski um je ovako prazan, hladan i mračan. Bez ljudi oko nas u stvarnom svijetu svi bismo poludjeli, bez voljenih i onih koje volimo stalno bismo bili u tami našeg uma.
-Tko si ti.. - napokon progovori i Daiskuke okrečući se oko sebe.
Vjetar zapuše još jače. Polako je počeo derati majicu kratkih rukava na dječaku.
-Ja sam ti. Tvoje drugo ja. Ja sam onaj kojega se plašiš i cijelo vrijeme držiš zatvorenog unutar sebe, cijelo vrijeme me držiš ovdje, u svom umu. Daisuke, ja sam ti.
Daisuke spusti glavu. Priznanje da zna o čemu se radi.
-Sjećaš li se kada si me prvi put upoznao, izveo na površinu? Kada si se prvi put razbijesnio i pustio me van da se borim za tebe. Tada si bio prestrašen. Na to će te uvijek podsjećati ožiljak na obrazu.
-Sjećam se. Bio sam prestrašen.. tebe? - kaže tiho dječak.
-Ne. Nisi se plašio mene. Kada si mene pustio van, ti si otišao ovdje, u svoj um, na mračno mjesto. Toga si se prestrašio - tame i samoće. Nisi se ti plašio toga što sam ja vani radio nered.
-Nisam..
-Daisuke, ja nisam loša osoba. Nisam zao. Ja sam ti, ali na druačiji način. Da ti nisi takav kakav si, bio bi kao ja. Da nisi odrastao tako kako jesi, da drugi nisu na tebe tako utjecali, bio bi kao ja. Stoga - molim te, nemoj suditi tako o meni.
-Ja... - počne Daikuke, no zapuše presnažan vjetar.

Daisuke se probudi naglo u krevetu. Sav znojan. Srce mu je tuklo prejako.
-San?

-------------------------------------------
prvo bih želio pozdaviti malobrojno ljudstvo koje dolazi amo i objaviti da sam odlučio bizarne, nastrane i priče po svom stilu nastavit pisat amo - stoga, slobodno proširite vijest da se zzum blog povratio (ne u smislu povratio ... ah, dobro je...). za sada ću stavit svoje malo starije priče amo, to će bit par dana postanja, a onda idemo u "nabavku" novih.
pozzdrav svima, budite mi sasvim ok!!


Post je objavljen 22.04.2007. u 19:26 sati.