Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/clea5

Marketing

..:.BRAČA & SESTRE.:..

Uvijek slušam prijatelje kako govore:“Jučer sam sa sestrom bila vani, sestra mi je pomogla oko zadaće, sa bratom se jako dobro slažem.“ Ili pak:“Potukla sam se sa bratom, sestri sam uzela kozmetiku, a brat mi ide tako na živce.“
Kad smo još bili mali brat ili sestra su na nas pazili, voljeli nas, igrali se sa nama, a sada kad smo veliki, ljubav prema sestri ili bratu je tako velika pa ponekad i veća od ljubavi prema roditeljima pa ponekad izbije i koja svađica. Isto je tako kad ti se rodi mali brat ili sestra. Zar ne kako je lijepo gledati kad se mali mačići igraju, valjaju, kotrljaju, a negdje iz nekog kuta na njih pazi zabrinuta mama.
Jeli se itko ikad zapitao, kako je onima koji su sami, koji nemaju ni braču ni sestre, kojima su oni negdje daleko i onima koji još uvijek nisu dobili priliku da upoznaju svog brata ili sestru, a tako su im blizu. VIJERUJTE NIJE IM LAKO!
Zamislite da ste prije par godina saznali da imate polusestru, koja je deset godina starija od vas i za koju niste znali osam godina. Vaši vam roditelji o tome ništa ne govore, šute, a vi i dalje ne znate njeno ime. Za par dana od najbolje prijateljice saznate da je ona njezina rodbina i kojim slučajem sretnete je prvi put tamo,kod nje, kod svoje najbolje prijateljice. Pozdravite je, a zapravo ni ne znate koga ste pozdravili. Nakon dvije godine saznate da se ženi i da će roditi. Dođete do njenog telefonskog broja i hoćete je nazvati, ali niste dovoljno hrabri, jednostavno ne možete makar vam je to najveća želja na svijetu. Na sve je načine pokušava te upoznati, ali vam ne uspijeva. Najbolja vam prijateljica kući na kratko dođe sa vašom nećakinjom. Divite joj se, ali kroz misli vam uvijek prođe, vi ste joj teta jedina teta koju će ikada imati, hoće li ona to znati, hoće li jednom saznati da joj mama ima polusestru koju nikada nije upoznala, a čula je da su potpuno jednake kao blizanke?
Još uvijek mislite da nije lijepo imati sestru ili brata? Ako tako mislite, onda mislim da se varate. Jer priča o polusestrama je istinita i prava. Zato je ljepše biti uz brata ili sestru i imati ih pokraj sebe, nego imati brata i sestru negdje, a ne znati ni kako se zovu ni kako izgledaju i hoće li jednom dočekati dan da ih upoznaju i zagrle kao svaka sestra ili brat svoju sestru ili brata?

Post je objavljen 09.04.2007. u 20:08 sati.