Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Makarska: Porin 2007

np Dark Tranquillity – Fiction LP

Trg Andrije Kačića Miošića
Image Hosted by ImageShack.us

Počeo je, dakle, i taj koncertni program u sklopu dodjele hrvatske diskografske nagrade Porin 2007. Preksinoć navečer, kao i sinoć nastupila je gomila bendova, koja u te dvije večeri nije uspjela na glavni Makarski trg privući niti tisuću ljudi. Prvu večer tek nekih dvjestotinjak, dok je druga ipak nešto popravila prosjek i dovela brojku do trocifrenog, navedenog broja. Strategija diskografa se izgleda pokazala pogrešnom; predstaviti šest odnosno osam imena u sklopu jedne večeri nije polučilo rezultat. Da su, naprotiv, odredili dva, ili maksimalno tri 'jača' izvođača po večeri, vjerojatno bi bilo i 'raje', jer se 'raja' pali na imena. Njih ne zanimaju tamo neki Dioniz ili Cota G4, oni hoće 'prvu ligu'. Tako na kraju ispada, jer je otužno bilo gledati bendove na ogroooomnoj bini koja je zauzela gotovo cijeli ravni plato Trga, na njoj četiri-pet glazbenika, a naokolo po zidićima sjedi u kazališnoj atmosferi jedva dvjesto-tristo ljudi. Valjda će danas, u subotu, biti i više ljudi na centralnom gradskom Trgu, trgu Andrije Kačića Miošića koji je i dalje pisao svoje pripovijesti, ne obazirući se baš na događanja ispred njega.


Indigo



Image Hosted by ImageShack.us

Prvu večer, dok smo mi imali slušaonicu The Clash u Bookcafeu, sjedili na terasi knjižare 'Kod Kačića' i uz 'White Riot' i 'Guns To Brixton' pratili što se događa na bini – pitali smo se koji su to bendovi što su nam došli i šta konkretno nude? Više razočarenja nego zadovoljnih komentara, ispostavilo se na kraju. Ili smo pak prezahtjevni. Sumnjam. Dakle, kratke recenzijice izvođača od četvrtka, kronološkim redom bi bile ovakve. Prvi, God.Name iz Poreča, glazbeno naslonjeni na Urbana i melankoliju mogu dobiti nekih 2.5/5, Indigo iz Splita sam gledao nekoliko puta dok su bili Frakcija, također, melankoličnog rockerskog izričaja mogu dobiti 3/5, a nakon njih je uslijedila velika i čista 0 od 5, i komični komentari na našoj terasi koja je odisala vrhunskim punkom u tim trenucima, za Bend i Joke Bogavčića. Apsolutna ništica. Tada je uslijedio Dioniz sa megamixom čobanskog bosanskog rocka koji bi možda mogao proći u osamdestima ali danas definitivno ne, dakle, 2.5/5. Imali su jednu ili dvije rokenrole ala Majke/Partibrejkersi i zato su dobili ovu jaču duju, a ne manje. Kopito je bilo definitivni headliner večeri, veseli i razigrani otočki rock za 4/5, a njihov, organizacijski headliner Renato Metessi i bend, izgubljeno dijete Novog Vala, sa svirkom malo tamo-malo vamo, mi je brzo dosadio i usmjerilo kući na spavanje. Dakle, nema ocjene jer nisam gledao do kraja.

Kopito
Image Hosted by ImageShack.us









Tako je bilo i drugi dan, prva dva izvođača, Valetudo i Rivers sam preskočio, i došao na dežavu čobanskog rocka, Cota G4 – i ocjena 2/5. Detour, su bili dobri, odličan pop ala Jinx/Mayales/Bastardz za 4/5, a onda infantilni Šajeta i moj pokret, pravac Rockatansky.

Detour
Image Hosted by ImageShack.us

Nakon Šajete su nastupili Buđenje, Vatra i Cubismo, za čijeg se nastupa, navodno, ispred Kačićevog bilježenja u papirus okupilo najviše ljudi, a i plesnjak je bio lud, kažu. Pošto se trebalo i jutros dizati na posao, baš za njihove svirke u kali ispod Susvida sam naletio na jedan ludi rasplesani par. Kažo i Lara u totalnom elementu. Uslijedilo je snimanje za JuBiTo, dok je policija sve to nadgledala u ovom kratkom videu. :))


Kazo i Lara u zanosu, drugi put, samo za potrebe snimanja



P.S. Sutra je proglašenje Rockatansky Awards 2006 s početkom u 20.30 sati! Svi ste pozvani na ovu jedinstvenu zabavu! Mi kontra Porina. :)



Post je objavljen 21.04.2007. u 20:45 sati.