Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lornadoone

Marketing

BAKLAVA OD VIŠANJA I TEČAJ PLETENJA

Jučer su trebale doći dvije moje drage prijateljice na pouku iz pletenja. Kažem "trebale" jer je jedna od njih bila sprijećena nemogučnošću zbrinjavanja svojih djevojčica, kod nas popularno nazvanih TSUNAMI-CURE! Tako smo umjesto u tercetu, plele u duetu.
Za uvod smo popile kavu i zasladile se baklavom od višanja. Srećom je jučer bio ugljikohidratni dan kad se večeraju kolači! Image Uploaded by ImageShack Toolbar

BAKLAVA OD VIŠANJA

2 staklenke kompota od višanja bez koštica (ocijediti)
1 omot tijesta za svijače (10 listova)

U posudu se stavi:
3 jaja
1 šalica kiselog vrhnja
1 šalica šećera
1 šalica ulja
1 šalica oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećea
...i temeljito izmiksa u glatku masu.
Veliki pleh (lim, protvu, crnu posudu za pečenje) dobro namazati margarinom. Staviti list tijesta, namazati ga smjesom s jajima, prekriti listom, namazati ga... do petog lista na kojeg rasporedimo ocijeđene višnje, premazati ih smjesom, prekriti listom tijesta...zadnji list premazati rastopljenim margarinom. Kolač narezati i staviti u prethodno zagrjanu pećnicu. Pečemo na 200 *C, 25 - 30 minuta dok se lagano zarumeni. Dok se kolač peče skuhamo sirup od soka iz kompota i 15 - 20 dkg šećera. Vruči kolač prelijemo sirupm, rashladimo i stavimo u hladnjak!

"Polaznica" je vrlo strpljivo i s puno volje svladala osnove nizanja početnih očica, pletenja pravo, a probala je i završiti. Družile smo se do 23h!!! Vrijeme je prošlo brzo i ugodno pa se već veselim nastavku.
Jutros sam uhvatila malo vremena posaditi jučer kupljene sadnice pelargonija (puzečih i uspravnih), te ostalog zelenila koje se sad kočoperi na, proljetnim suncem obasjanoj, terasi!
Image Uploaded by ImageShack Toolbar Image Uploaded by ImageShack Toolbar
Sad mi valja čekati da sve procvate!

Post je objavljen 21.04.2007. u 18:14 sati.