Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shakiraillegal

Marketing

Tour Of The Mongoose 2002

Image Hosted by ImageShack.us

Ova prva Shakirina svjetska turneja zanimljivog naziva "Turneja Mungosa" startala je 8.listopada u San diegu.Shakira je obišla brojne države i gradove diljem svijeta promovirajući svoj naj noviji album "Laundry service".Mnogi su se pitali zašto ova turneja nosi naziv Mungos,a Shakira je dala objašnjenje:
Pa, mislim da živimo u teškim vremenima. Svaki put kad uključim TV, ne vidim ništa drugo nego samo razgovore o ratu, slike rata, rat u Kolumbiji, rat na Bliskom istoku. Mislim da je ta kratka riječ okupirala naše živote. Mislim da je ovo trenutak u kojem se moramo probuditi prije nego što bude prekasno. Za mene postojanje mungosa predstavlja postojanje nade, znate. To što na Zemlji postoji životinja koja može svojim ugrizom pobijediti zmiju otrovnicu. Mislim da nije nemoguće da jednog dana pregrizemo vrat mržnje i predrasude i ogorčenja. Taj simbol inspirirao me za cijeli koncept mog showa.
Veliki dio Shakirinog nastupa čine pjesme na španjolskom i Shakira misli da je španjolski potpuno bespravno stavljen u drugi plan iako ga u svijetu govori gotovo jednak broj ljudi kao i engleski.Tijekom ove turneje Shakira je pokazalasva svoja pjevaćka i plesaćka umjeća.Svirala je gitaru,citre , bubnjeve i priredila odličan show vrijedan pamćenja.Na koncertima Shakira je izvela obrade pjesme “Dude (Looks Like a Lady)” Aerosmith i “Back in Black,”legendarne grupe AC/DC.Pjevala je i pjesme sa svojih starijih albuma kao što su “Ciega, Sordomunda,” “Si Te Vas,” “Inevitable,” i “Octavo Dia” sa albuma Donde EstÁn los Ladrones iz 1998god. i “Estoy AquÍ” i “Un Poco De Amor” sa Pies Descalzos iz 1996.godine. Shakira kaže:Svake večeri pjevam pred 10 do 15 tisuća ljudi, zbilja je čarobno. Već sam dvaput bila na velikoj turneji po Južnoj Americi, ali ovo mi je prva svjetska turneja. Prvi put sam u repertoar ubacila i pjesme na engleskom.

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Shakira je izdala i DVD "Live And Off The Record"audio/vizualni dokumentarac "Tour Of The Mongoose" turneje.


Tracklist
01. Intro (Welcome To The Jungle)
02. Ojos Así

03. Fool
04. Si te vas
05. Ciega, Sordomuda

06. The One
07. Dude Looks Like A Lady
08. Back In Black
09. Rules
10. Inevitable
11. Underneath Your Clothes
12. Estoy Aquí
13. Octavo Día
14. Ready For The Good Times
15. Un Poco De Amor
16. Dónde Están Los Ladrones
17. Poem To A Horse
18. Tu
19. Objection (Tango) (Afro-Punk Version)
20. Whenever, Wherever (Sahara Remix)







Post je objavljen 21.04.2007. u 17:54 sati.