Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

Novo na DVD-u


BABEL
Od Alejandra Gonzaleza Inarritua, nakon Pasje ljubavi i 21 gram, dolazi nam završni dio trilogije, ujedno i najlošiji. Dobar u svojoj zamisli, međutim ne tako dobar i u ostvarenju. Nitko se od glumaca nije previše istaknuo (izuzev Adriane Barazze), a priče su na mjestima hladne i nedorečene. Film uporno želi biti nešto što u konačnici nije, a dobiva se osjećaj kao da nam redatelj želi nametnuti neku bol i situacije do kojih nam mora biti stalo, iako ne daje ništa da bi do toga doveo. Ipak, film je vizualno zanimljiv, zainteresira gledatelja, nudi u početku zanimljive priče i drži pažnju dok traje.
I da, nije li se film jednostavno mogao zvati Babilon?
OCJENA: -4


HARD CANDY
Izvrstan film s još boljim glavnim glumcima. Patrick Wilson već se nekoliko puta pokazao odličnim glumcem, no pravo otkriće ovdje je Ellen Page. Netipična priča koja vam ne da da nazirete kraj, da lako odlučite na čiju ćete stranu stati, a ipak suosjećate i s jednim i s drugim likom, iako je od početka jasno da nitko nije nevin. Odlična razrada likova, dijalozi, te u nekoliko navrata sprdanje s pop kulturom i načinima življenja. Obavezno pogledati.
OCJENA: -5


STEP UP
Nisam baš siguran koja je svrha postojanja ovakvog filma. Osim relativno dobre plesne sposobnosti glavne glumice, film ne nudi apsolutno ništa. I nije da sam od takvog filma očekivao ne-znam-kakvu priču, ali postoji valjda neko srednje područje između odlične priče i one totalno besmislene. Likovi su potpuno nezanimljivi, plesa nema puno, glumci su loši, a pokušava nam se po milijunti put nametnuti neka slinava, beživotna priča o redom svim antipatičnim likovima, čije postupke niti razumijete niti vas je zapravo briga, te uključiti i neka tragična priča koja svima eto promijeni poglede na život, jer tada napokon otkriju one prave životne vrijednosti.
OCJENA: 2

Post je objavljen 21.04.2007. u 14:58 sati.