Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/roadtojapan

Marketing

.vijesti iz Kyoda

Tokyo, Japan - April 21st

Japanski premijer Shinzo Abe je u nedavnom intervjuu za američki časopis Newsweek ponovio ispriku za činjenicu da su žene (strankinje) iskorištavali u seksualne svrhe za japansku vojnu službu, te se Japan osjeća odgovornim za to, izvještavaju novinari prema riječima premijera.
"Kao japanski premijer, veoma mi je žao što smo mi ti koji smo nanijeli toliko bol. Osjećamo se odgovornima za žene koje su bile "comfort women" i koje su toliko patile", rekao je Abe naglašavajući kako ima sve više seksualnog ropstava i kako je ista stvar bila tijekom Drugog svjetskog rata.
No, dakako, ne postoje nikakvi dokazi koji bi dokazali dan-danas kako je postojalo i seksualnih ropstava tijekom Drugog svjetskog rata iako ima mnogo žena koje to još uvijek danas proganja ili koje su bile ubijene tijekom snošaja. Najviše žena bilo je prodano (da, prodano) kamikazama, te bi ih ubili nakon "gospodareve smrti". Sve u svemu, poslužile su za par noći i nakon toga su ih ubili.

Abeova globalna utjecajnost možda nešto i postigne, ali s obzirom na trenutno stanje odnosa (u pravnom smislu), prvo treba riješiti pitanja s Kinom i financijske odnose.



Uf, a ja mislila kako je kod nas teško. rolleyes



Post je objavljen 21.04.2007. u 15:44 sati.