Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

Svašta po malo...

Hy!wavemah
U ovom postu će biti onako svega po malo.
Napokon je završio i prvi tjedan u školi poslije praznika. Napokon vikend...živim za vikende!partysmijeh
Ako se ne varam,škola završava 21.6. i još dva mjeseca idemo u školu.
Već su profesori počeli s testovima...informatika,fizika,engleski,vjeronauk,jučer matematika...a bit će ih još!headbang
No dosta o školi.
Jučer sam bila s M@rynom i Kikicom na kavi. Baš smo se lijepo ispričale. Došla sam kući negdje oko 21:30,bila sam preumorna i otišla spavat.zijevzijev
Danas ću izgleda,cijeli dan biti sama kući,moji su otišli do bake.
Večeras ne idem van,uopće mi se ne da. Nekad sam živila za subotu da izađem van,a sve to dosadi u svoje vrijeme,a da se ide u Vadis onda bi išla!smijehyes
Za No Name-ovce nisam ništa novo saznala. Nemam nikakvih novih slika pa postavljam neke stare...iz Kijeva!thumbup
Naišla sam na nešto korisno na netu...prednosti i mane virtualnog svijeta...

Što je još bolje, virtualni svijet ne poznaje diskriminaciju pa su svi dobrodošli – debeli, mršavi, lijepi, zubati... No je li ipak sve tako savršeno?

Istina je da je upravo sada online na tisuće tinejdžera koji doživljavaju lijepa iskustva, no također je istina da ih tamo čeka i mnoštvo opasnosti. Dakle, ako želiš sigurno i uspješno surfati i upoznavati nove face, ipak se trebaš držati nekih pravila.

DRUGAČIJI SVIJET

Internet je mjesto na kojem tinejdžeri posve jednostavno mogu upoznati svoje vršnjake iz cijelog svijeta, a taj je način upoznavanja zaista odličan, jer lakše je uspostaviti kontakt preko mreže nego licem u lice. No dok si online možeš i mnogo jednostavnije lagati o sebi, svojim sklonostima i općenito o svom životu, a to čine i drugi. Tako da te ne treba iznenaditi ako se ispostavi da je, na primjer, neki od cool 18-godišnjaka s kojima si se dopisivao zapravo – 50-godišnji pedofil!

Iako je broj tinejdžera koji su doživjeli neku vrstu nasilja preko interneta relativno malen, nužno je znati da se takve stvari zaista događaju. Stoga, ako si često po chatovima, uvijek budi oprezan prema osobama koje traže previše osobnih podataka, posebno ako te netko pita gdje živiš i kako se može naći s tobom. Osjećaš li se neugodno dopisujući se s nekim, odmah prekini taj razgovor.


Nikad se ne zna pričaš li s kakvim zgodnim dečkom ili s nekim tko samo glumi da je tinejdžer...

Poseban oprez je potreban u tzv. sobama za razgovor (chat rooms), jer ih pedofili najčešće koriste da bi pronašli svoje žrtve. Uspije li te ipak netko nagovoriti na upoznavanje oči u oči, prvo o tome porazgovaraj s roditeljima. Dopuste li ti oni taj korak, uvijek se s tajnovitom osobom nađi na nekom javnom mjestu, gdje ima puno ljudi. Ako je moguće, povedi i prijatelja sa sobom, a roditeljima kaži gdje ste. Ukoliko ti se bilo što učini sumnjivim ili ti zbog nečeg bude neugodno – samo otiđi, imaš potpuno pravo na to.

Sljedeći problem kod virtualnog upoznavanja je to što nisi u mogućnosti dobiti neke važne informacije o svom sugovorniku – ne možeš ga vidjeti, dotaknuti, omirisati ni čuti, a sve to je potrebno da bi donio odluku o tome sviđa li ti se zaista netko ili ne.

No prednosti online upoznavanja također je mnogo. Na ovaj način možeš naći prijatelje udaljene tisućama kilometara, koje inače nikada ne bi sreo. Preko chata možeš raspravljati s drugima o nekim svojim problemima ili stavovima i pritom ne trebaš izaći iz svoje sobe, što može puno značiti onima koji baš nemaju prilike upoznavati nove ljude ili su jako sramežljivi.

Dakle, upoznavanje preko interneta ima svoje i pozitivne i negativne strane, kao, uostalom, sve u životu. Na tebi je da razmisliš i odlučiš. Uzmi si vremena i budi pametan. I zabavi se!

SAVJETI ZA SIGURAN CHAT

Oprezno s poznanicima s interneta!
1. Nikad ne ostavljaj svoje prezime, adresu ili broj telefona osobi s kojom razgovaraš. Prekini razgovor s bilo kime tko inzistira na ovim informacijama.

2. Ako se netko brzo ljuti, gnjavi te nečim ili govori negativne stvari o tebi, tvojoj obitelji i prijateljima – riješi ga se!

3. Zapamti – ljudi koje srećeš na mreži često nisu onakvi kakvima se prikazuju!

4. Popričaj s roditeljima o chatanju. Pristani na upoznavanje licem u lice jedino ako to tebi odgovara i ako ti roditelji to odobre. Nikad nemoj pristati na sastanak u kući svog sugovornika s chata.

5. Ako ste se susreli i tvoj prijatelj s chata ti je čudan, pomalo ga se bojiš ili se iz bilo kojeg razloga ne osjećaš ugodno, slobodno otiđi. Kaži da ideš u toalet, nazovi roditelje ili prijatelja, a ako je potrebno i policiju. Nikad se nemoj sramiti to napraviti. Bolje biti siguran nego poslije žaliti.


Slike...cerek
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ova Coca-Colina reklama mi je predobra!thumbup


Dugo nisam pozdravljala pa evo sad ću!smijeh
Prvo...pozdravljam cijeli moj razred...sve redom...ANTIĆKU,VANJU,ĆIBU,MAGGIE,DEDIĆKU,MANU,ĐAPU,ĐUKIJA,ĆOFIJA,HELU,KASALA,SANDRU,MAXU,ŠEKIJA,ANA-MARIJU s crticom,SALIHOVIĆA,STANKOVICU,ANU,ENU i ŽULJKU!wavewave
Pozdravljam Ana Mariju iz Zagreba i Lidiju s kojom se nisam jako dugo čula...wave
Pozdrav šaljem i Veci i još jednom Veci i Nataši koja se ne javlja u zadnje vrijeme...mah
Veliki pozdrav i pusu šaljem mojoj LIKUŠI i njezinoj najvećoj ljubavi na svijetu i cijelom onom društvu iz Crne Gore!mahkiss
Pozdravljam i Milenu,Maju,Anju,Natašu,Nensi...wave
I naravno sve koji dolaze na moj blog! Hvala na komentarima!
I na kraju...veliku pusu šaljem onom mom bolesniku koji mora biti par dana u bolnici,a ja ga ne mogu posjetiti...ma izdržat ćeš ti to!kisskiss
Pozz&pusawavekiss





Post je objavljen 21.04.2007. u 13:31 sati.