Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/klodica

Marketing

"Svatko tko je netko"

:) Tu knjigu čitam ovih dana....od Lauren Weisberger...i mogu reći da mi se baš sviđa.

..................................................

Došla mi je neka ženička prodavat neke spike o nekoj dobroj zaradi prek neke dobre prodaje.."envej" ili nešto...nemam poima i NE ZANIMA ME!! Nikak je se otarasit...veli kak sam komunikativna, pametna, dobra, zgodna, lijepa (hhheh nije baš tako rekla ali moram se pohvalit rofl)....

....................................................

Rekla sam gazdi da se selimo za mjesec dana...veli on ok :) ....Kaj bu drugo. Bili smo dobri i na vrijeme davali novce pa mu je malo žao ali tako je to.

....................................................

Moja "Polovica" je opet bolestan!!! Opet! Zašto opet? Zato kaj je prije 10 dana prestao s antibioticima i evo ga opet je prehlađen.
Bio je danas kod zubara i rekla zubarka da ga nemože primit jer mu je grlo upaljeno!! Ja bum s njim popizdila...imam posla ko s malim djetetom.

.........................................................

Gledala sam jučer jako dobar film. Nije nešto spektakularan već ono običan...za dušu.
"Bijeli Masai".

Uglavnom, Njemački film o Švicarki koja zbog ljubavi prema Afrikancu odlazi živjeti u Keniju. Dobar nastup Njemice Nine Hoss i Francuza Jackyja Idoa.
Za vrijeme odmora u Keniji, Carola (Nina Hoss) se zaljubljuje u Lemaliana (Jacky Ido), ratnika iz plemena Samburu. Napušta svog dotadašnjeg dečka i odlazi živjeti s Lemalianom u njegovo selo, gdje cijelo pleme živi tradicionalnim načinom života. Carola se mora privikavati na njoj nepoznatu kulturu, u kojoj je ispijanje krvi i obrezivanje djevojčica normalna stvar. Uskoro se Carola i udaje za Lemaliana, dobiva kćer Sarai, ali želi zadržati svoju samostalnost pa kupuje i vozi svoj auto, a otvara i vlastiti dućan. Njeno neovisno ponašanje i srdačnost prema kupcima pobuđuju ljubomoru kod Lemaliana pa im brak ulazi u ozbiljnu krizu...
opis slike
Mene je zasmetao kraj. Ona odlazi u Švicarsku i nikad se više ne vrati, bar tako vele na kraju...ma da možda kćer potraži oca dok odraste, tko zna. Film je napravljen prema istinitom događaju.

Ona je došla na njegov teritorij i trebala se bar malo prilagoditi tom muškarcu. Mislim, tamo žena ne smij e muškarca gledat u oči, osim ako nije njezin muž. Ne smije sjediti za istim stolom i jesti s njim. Ona se toga nije željela pridžavati i on je postao jaako ljubomoran. Što nije čudo jer je on odrastao u toj kulturi i ne može ga tamo i na tom mjestu mjenjat jer mu se svi u selu smiju. Za naše pojmove to je smiješno ali Masaima nije. Ako ga je toliko voljela da ostavi sve i cijeli dobar i ugodan život u Švicarskoj kaj se nije onda malo potrudila oko toga. Film mi je sve u svemu jako dobar, gluma isto. Žao mi je tog muškarca jer se je zaljubio u tu ženu i trpio sramotu radi nje ali se nije dao smesti..bio je uvijek uz nju dok eto nije pobjedila ljubomora. Rijetko sam u bilo kojem filmu na strani muškarca ali ovdje u ovom filmu, nesvjesno do kraja sam bila na njegovoj strani. Možda zato kaj se ja nebi mogla odrći ovakvog života i znala sam da ona radi grešku i da će oboje patiti. Bilo je lijepo vidjeti taj život u Keniji i odnose između njihovih muškaraca i žena.

Ne znam zašto me taj film toliko zaintrigirao i dojmio, cijelu noć sam sanjala... Možda me je razočarao kraj zbog toga kaj nije sretan? Ali život nema sretan kraj...toga sam svijesna. Ne znam :)





....................................................

Malo sam guglala i izguglala o autorici knjige Corinne Hofmann prema kojoj je snimljen film Bijeli Masai i vidim da se to zbilo 1986. godine i da je napisala još dva nastavka te knjige. "Život poslije Kenije" i " Povratak u Barsalo", toliko me to sad zanima da idem nazvat knjižnicu da vidim jel imaju možda koju knjigu. Znam, znam opsjednut sam gupostima :))

Moram počitati knjigu jer knjiga je uvijek bolja od filma.

Hahhahah sad sam vidjela i kako je kod nas naslov knjige : Bijela Masajka!!! Đizus!!

Vidim da su neki već čitali knjigu i da su oduševljeni, samo imaju drugačije mišljenje od mene..valjda sam ja realna rofl.....hmm...moram je pročitati. Sad me baš zanima :))

....................................................

dobro, danas je ovaj post fakat zbrčkan...žao mi je :))

wave






Post je objavljen 20.04.2007. u 14:14 sati.