Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vanmorrison

Marketing

Money's to tight to mention

Image Hosted by ImageShack.us

Skužila sam da me u životu muče samo novci, i da najčešće mislim samo na financijsko stanje dok primjerice moju prijateljicu muče ljubav, izlasci, i slične (meni) gluposti.
Dokle god imam novaca na računu ja se osjećam super. Upavo sam se do prije nekih 15 minuta osjećala odlično, no nakon što sam pozbrojila sve svoje sadašnje troškove i troškove koji će mi na naplatu doći za kojih 2 tjedna, naglo mi je splasnulo raspoloženje.
Svjesna sam toga da sam na neki način ovisna o trošenju, i pokušavam na neki način sve držati pod kontrolom, ali osjećam da polako gubim bitku sa svim tim silnim karticama.
Mislila sam da mi je prije bilo teško dok sam još imala gotovinu, a skužila sam da sam sada (od prije 2 mjeseca) kada imam karticu i čekove u pravim govnima. Da, istina bog, sada ne trošim puno u ovom mjesecu, ali bogme trošim i mjesec dana unaprijed.
Došlo je do toga da se više nemogu snaći, i da se gubim u tome kada će mi šta doći na naplatu.
Eto, došlo je do toga da sam si nabavila jednu podeblju bilježnicu u koju bilježim par puta mjesečno svoja stanja s računom. U nju si isto tako ljepim sve račune da imam fizički dokaz, tj. da me podsjeti šta sam i kada sam nešto kupila. Upravo sam si malo zbrojila troškove da vidim koji će mi iznos doći na naplatu sada početkom 5. mjeseca. I moram priznati da sam skoro pala na dupe.
Nije sada tako strašna kriza, ali pitam se šta mi je to trebalo.
Također, moram spomenuti da si u knjižicu radim neku vrstu proračuna za idućih par mjeseci. Pokušavam si zamisliti na šta ću poprilici potrošiti, što mi najviše treba (ništa!), zbrajam režije i zamišljam koliko ću potrošiti na benzin i onda to sve oduzimam od budžeta. Sve su to neki bjedni pokušaji da se izvučem iz krize i stanem na zelenu granu. Nekako se tješim da ću si pomoći malo kada dobijem regres, ali do tada još ima...
Sada sam sama sebi rekla da neću niti 10 kuna potrošiti do kraja mjeseca (još 10 dana), i napravila sam si računicu kako će stvari stajati ako stvarno ostanem na cifri na kojoj sam sada. Teško je to, zaista je, pogotovo kada ste naučeni svaki drugi dan nekakvu majčicu kupiti.
Zapravo skužila sam da bih trebala samo malo uštedjeti jedan mjesec i da bi mi već drugi bilo puno lakše. Nadam se da ću uspjeti u tom naumu.

Post je objavljen 19.04.2007. u 18:36 sati.