Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lornadoone

Marketing

APOKALIPSA

Sam Bog zna da, ne da ne volim, nego mrzim o politici, ali kad je previše - previše je!
Dotukla me jutros informacija o izjednačavanju radnog staža za žene i muškarce..., a stvari su vrlo jednostavne i nepovoljne na bezbroj razina!

1. Budem li radila do 65 godina mojoj ću Mikici zauzimati radno mjesto, jer ne pojavljuje se potreba za više, nego za manje ljudi. U eri robotizacije i globalizacije, ide se k tome da poslove obavljaju strojevi ili neki tamo kosooki s istoka koji će isti posao obaviti "badava"! Naše žene, za to vrijeme, vrijedno rade na kasama trgovačkih centara ili lokalnih samoposluživanja, subotom, nedjeljom, petkom i svetkom za cijelih 2500,- kn! I onda su ljudi strašno razočarani zakaj dućan ne radi na, recimo, Uskrs!?? Odrasli smo u vrijeme kad se subotom ujutro kupio kruh za subotu i nedjelju i nitko nije umro od "starog" kruha. Bili su dežurni dućani za one koji baš nisu stigli kupiti kroz tjedan kaj im treba... Dućani sad rade od 07-21h i još nije dosta!

2. Budem li radila do 65 moja će Mikica imati tada 38 godina, ako Bog da, imat će djecu u neko normalno vrijeme koja će biti najviše 8 godina stara...kaj ću joj tad? Ta djeca su već u školi. Prošle su sve dječje bolesti, izbjegavanje jaslica i sve ostale situacije gdje baka uskače! Da ne pričam o poslovičnom uživanju u unucima! No, ako me misle držati da radim do 65, valjda predpostavljaju da ću živjeti do, najmanje, 85 pa uživanje preusmjerim na praunuke... Tako će vrtići i jaslice biti još puniji, a mame još češće na bolovanjima..ili je to put prema još manjem prirodnom prirastu...ma došli budu Kinezi, uzeli domovnice, i stvar je riješena! Divna natalna politika.

3. Budem li radila do 65 bit ću načeta kojekakvim boleštinama kojima smo podložniji zbog intenzivnog stresa kojem smo izloženi! Živimo u uvjetima koji su daleko nepovoljniji od onih u kojima su živjeli naši roditelji, a i oni su jedva čekali da odu u penziju. Što zbog zasičenja, što zboz zastarjelosti, jer tehnologije idu naprijed i, ne prate li se, pregaze te mlađi koji bez milosti krče svoj put prema uspjehu, nerijetko gazeći preko leševa!

Već sam poprilično ljuta i nakon najave poreza na pse!!! Koji idiotizam! Prije svega, neka prvo porade na standardu, pa tek onda nek uvode takve poreze!
1. Psi su često jedino društvo osamljenim penzionerima koji i ovako jedva spajaju kraj s krajem.
2. Psi su odgojno sredstvo želimo li djecu naučiti osnove ljudskog ponašanja.
3. Nije rijetkost da je uzgoj pasa način popunjavanja kućnog budžeta
4. Kud će ići ti novci? U uređivanje parkova za pse, postavljanje kanti za izmet? Uređenje više prihvatilišta za napuštene pse?

Da država financira azile za pse i mačke, dobro bi razmislili prije ovog poteza. Neće biti rijetkost da će ljubimci završavati na ulici, još više nego li je to sad slučaj, i bit će na teret...no, da, samo šinteraja i kafilerija!!! I sad se o njima brinu samo usamljeni entuzijasti kojima je iskreno više žao životinje nego sebe samih!

Svijet u kojem živimo pretvara se u sve osim u socijalno osjetljivu sredinu u kojoj se veselim životu, želimo djecu i sve to lijepo upotpunimo veselim bićem koje nas iz dana u dan dočeka bezuvjetnom ljubavi, mašući repom i ližući nam ruku...
Vidi u što se može pretvoriti nepopravljivo opitimistična osoba!!?

Ostaje mi nadati se nekoj invalidskoj penziji, s nekih 55 godina, da zasladim kraj života druženjem s unucima i osječajem koristi svojoj djeci...ako nas sve skupa prije ne odnese vrag!

Post je objavljen 19.04.2007. u 07:42 sati.