Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/scenasvihkreativnih

Marketing

PRVI MEĐUNARODNI MEMORIJALNI FESTIVAL ZA DECU OŠTEĆENOG SLUHA

PRVI MEĐUNARODNI MEMORIJALNI FESTIVAL ZA DECU OŠTEĆENOG SLUHA
Po ideji književnika Stojana Simića Krpice, u saradnji i uz podršku Organizacije za gluve Novog Sada, raspisuje se
konkurs za Prvi međunarodni memorijalni festival za decu oštećenog sluha "Ružica Mihajilo", za literarne radove u kategoriji pesme i priče, za likovne radove u kategorijama crteža u olovci, crteža u temperama i crteža u pastelnim bojama.
Pravo učešća imaju sva deca oštećenog sluha iz zemlje i sveta. Radove - literarne (do tri pesme, odnosno, do tri priče), slati na srpskom odnosno na engleskom jeziku do 1. juna u tri primerka sa punim imenom i prezimenom učenika, odnosno, učenice, imenom škole, nastavnika i adresom. Radove - likovne (do tri crteža) slati sa nazivom rada, imenom učenika, odnosno, učenice, nazivom tehnike rada, dimenzijom rada, imenom nastavnika, nazivom škole i adresom.
Biće dodeljene diplome, plakete i novčane nagrade wave
radove treba slati na adresu:
Prvi međunarodni memorijalni festival za decu oštećenog sluha "Ružica Mihajilo" (za konkurs), Organizacija za gluve Novog Sada, Miletićeva 18, 21000 Novi Sad, Republika Srbija.

Ruzica MIHAJILO rodjena Jevremovic rodjena je 8.9.1950 u REKOVCU,Srbija,zavrsila je uciteljsku skolu u Jagodini,Defektoloski fakultet u Beogradu,odsek defektologije-logoped i specijalizirala logopediju u Beogradu,objavila vise naucnih i strucnih radova i jednu knjigu vezanu za razvoj govora kod gluvoneme dece,bila je clan Udruzenja defektologa BiH i tekstopisaca Srbije.Zivela je i radila u Sarajevu,Subotici i Novom Sadu,Petrovaradinu,pomogla je mnogobrojnoj deci oko razvoja govora,dobila je vise priznanja za svoj rad.Umrla je 28.2.2005.u Petrovaradinu.

vasa maja

Post je objavljen 18.04.2007. u 02:20 sati.