Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brkx

Marketing

Euro '12

Danas je dan D. Danas pada odluka o domaćinu druge najgledanije nogometne priredbe na svijetu - europskog nogometnog prvenstva 2012. godine.

Već mi je postala muka gledati onog ljigavca Markovića kako se uvlači Platiniju u guzicu, jedva čekam da ovo sve završi da ga više ne moram gledati u novinama. Sam kaj će još kukati tjednima nakon što dodijele Talijanima.
Osobno sam protiv našeg domaćinstva i molim Boga da ga dodijeli nekom drugom (Italija bi bila bolji izbor). Koji su razlozi? Slijedeći:

Zamislite si situaciju da dobijemo taj Euro. E, sad, u iščekivanju utakmice se u isto vrijeme po hrvatskim ulicama šeću Turci, Nizozemci, Grci, Srbi, Englezi, Poljaci, Rusi..itd. Imali bismo rat na našim vlastitim ulicama, stradali bi nevini prolaznici i događala bi se svakojaka sranja na ovako malo prostora. Poznavajući metode naše policije možda se prvenstvo ne bi ni odigralo do kraja zbog navijačkih nereda.
Sve u svemu, po Lijepoj Našoj šetali bi se stranci koje ne jebu ni pol posto ni Hrvatska, ni Jadran, ni Zagreb ni išta vezano uz to. Naravno, ne kažem da bi svi bili takvi.
Nadalje, već sam spomenuo našu "dragu" policiju. Naši čuvari reda i najveći organizatori nereda u stanju izazvati međunarodni incident, ako ne i treći svjetski rat, u svoj svojoj inteligenciji. Britanci, koji se i dan danas bore s najvećim nogometnim hooliganizmom u svijetu imaju policiju koja obavlja svoj posao kako spada, za razliku od naše, ruske, francuske itd. Recite mi jednu osobu koja je dobila spor protiv MUP-a zbog pretjerane uporabe sile i imat ću malkice drugačiji pogled na njih. Međutim, pošto je u našoj, mitom pretrpanoj, državi MUP pod kontrolom istih osoba kao i sudovi takve su stvari rjeđe od Helijevog kometa. A da ne spominjem represiju koju bi trpile domaće navijačke skupine. Represija je, naime, već započela kod same kandidature za domaćinstvo i počele su se masivno dijeliti zabrane dolaska na utakmice što će eventualno rezultirati praznim stadionima u HNL-u.
Ima jedna dobra stvar kod domaćinstva takvog natjecanja, a to je što će nam se utakmice odigravati praktički u našem vrtu. Međutim, tome konkurira to što je za nas navijače uvijek bolje otići negdje van pogledati utakmicu nego ostati doma. A, i ukoliko Italija dobije domaćinstvo prvenstvo će se igrati gotovo doslovce u susjedovom dvorištu, u zemlji prepunoj nogometnih fanatika..


Da ne zaboravim, danas je tekma s Cibalijom i svi ste pozvani na Maksimir sudjelovati u, nadam se, novom trijumfu Dinama

Post je objavljen 18.04.2007. u 00:09 sati.