Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Peti utorak sv. Anti Padovanskom


Ak’ čudesa tražiš, gle!
Smrt i bludnja, nevolje,
Vrag i guba nestaju.
Zdrave bolesnici.

More, lanci padaju,
Uda, stvari propale
Mole i dobivaju
Mladi pa i starci.

Iščezava pogibelj,
Prestaju i potrebe.
Neka kaže tko to zna,
Pa i Padovanci!

More, lanci...

Slava Ocu.

More, lanci...

Moli za nas sveti Ante, da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
Crkvu tvoju, Bože, neka razveseli zavjetni spomen svetog Antuna, priznavaoca tvojeg i naučitelja da se uvijek utvrđuje duhovnom pomoći i bude dostojna uživati radost vječnu. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Image and video hosting by TinyPic

Naši su grijesi guba koja nagrđuje čitavo naše biće i stavlja u opasnost i samu našu vječnu sreću. Sveti naš pokrovitelju, izmoli nam da se očistimo od gube grijeha.

Slava Ocu...

Molitva protiv gube grijeha

Ti si o sv. Ante, od Boga dobio moć, da gubu tjelesnu liječiš. No mnogo je opasnija i pogubnija duševna guba, a to je grijeh; stoga te molim, o moj ljubezni zaštitniče, sačuvaj mi tijelo od tjelesne gube, ako je to volja Božja, ali još više dušu od grijeha. Ah! Ja sam sagriješio dušu svoju i srce okaljao; od množine grijeha ne osuđujem se oči k nebu podignuti. O revni sv. Ante revni ljubitelju čista srca, olakšaj mi svojim zagovorom pristup pri božanskom Srcu Isusovu, kojem se ponizno pod noge bacam i klečim: Gospodine, ako hoćeš možeš me očistiti. O moj Isuse, kajem se, mrzim sve grijehe svoje, stvori u meni čisto srce, izlij na mene kapljicu svoje dragocjene Krvi i ja ću biti čist. Prije želim umrijeti, nego tebe ikad više uvrijediti. To čvrsto odlučujem s tvojom milošću i po zagovoru sv. Ante. Amen.


Post je objavljen 17.04.2007. u 21:24 sati.