Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

My name is Kim Sam-soon

Nedavno sam završio s gledanjem ove korejske serije, drame, od 16 epizoda po 60 minuta. Budući da mi se jako svidjela predstavljam ju ovdje. Radi se o debeljuškastoj ženi Sam-soon (iz nekog razloga u seriji je svima to ime smiješno) koja prelazi u 30-u godinu života, a još nije pronašla čovjeka svog života. Nije niti pretjerano lijepa, ali je iskrena i jednostavna. Po zanimanju je kuhar, odnosno točnije, slastičar. Na početku serije, ulovila je dečka kako ju na Božić vara, i to već treću godinu zaredom ot kad su zajedno te se rastaju. Spletopm okolnosti dobija posao u restoranu Buon Apetit i počinje dogovorno hodati s mladim i naočitim direktorom koji zapravo čeka djevojku koja je prije 5 godina otišla, a još uvijek je u njega zaljubljena. Sam-soon sanja o pravoj ljubavi, nastoji promijeniti svoje ime. Sve se zakomplicira kad se zaista zaljubi u svog direktora kojemu, iako ima prema njoj osjećaje, se iz Amerike vraća njegova stara ljubav koju je dugo čekao. Možda zaplet i zvuči više manje klasično, ali drama to sigurno nije i svojim simpatičnom stilom tjera gledatelja na gledanje nove epizode, a mene sad i na ponovno gledanje budući da sam sve epizode pogledao.

Naslov korejski: Nae I-reum-eun Kim Sam-soon (My Name is Kim Sam-Soon / My Lovely Sam Soon)
Epizode: 16
Žanr: komedija, romantika
Izdavačka kuća: MBC
Vrijeme prikazivanja: 2005-06-01 - 2005-07-21 (srijedom i četvrtkom u 9:55)
Glavne uloge:
Kim Sun Ah (Kim Sam-soon)
Hyun Bin (Hyun Jin-heon)
Jung Ryu Won (Yoo Hee-jin)
Daniel Henney (Dr. Henry Kim)
Sporedne uloge:
Kim Ja Ok (Park Bong-sook (Sam-soonina majka))
Lee Ah Hyun (Kim Yi-young (Sam-soonina sestra))
Na Moon Hee (Na Hyun-sook (Jin-heonova majka))
Suh Ji Hee (Hyun Mi-joo (Jin-heonova nećakinja))
...
Producent: Kim Yoon Chul

Ova je drama bila najveći hit 2005. godine u Koreji. Posljednju epizodu serije gledalo je više od 50% Korejanaca što je rezultat tek nekoliko drama. Opravdano, budući da je jako smiješna i zanimljiva, ali i dirljiva. Naravno, ima sretan završetak. Negdje sam pročitao da je tek 5 drama nakon 2000. gledalo više od 50 posto stanoviništva.

Image Hosted by ImageShack.us

Linkovi:
Download - ako želite skinuti seriju, možete to učiniti ovdje.
Hancinema - pogledajte podatke o seriji na najvećoj korejskoj stranici podataka za filmove i serije. Nešto kao Internetmoviedatabase za Koreju. Tu možete vidjeti i puno slika te naći najbolju ponudu za kupnju DVD-a kompletne serije, soundtrack, postere i slično.
Imdb podaci - treba li što nadodati
Wikipedia - što na wikipediji piše o seriji, plus još neki linkovi.

A za kraj glazbena želja. Ima jedna pjesma u drami koja mi se posebno svidjela: AhReumdaOonSaRam što je u prijevodu: Lijep čovjek. Poslušajte ili skinite klikom na link. AhReumdaOonSaRam

Post je objavljen 20.04.2007. u 14:30 sati.