Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Kimchi fried rice

Kimchi i pečena (pržena) riža - Kimchipokmpab (kor. izgovor) To sam prošlog tjedna na preporuku prijateljice jeo u korejskom restoranu. Pogledaj sliku. Koštalo je 40 kuna, no s obzirom da sam jeo u Rimu to i nije puno, a vrlo ukusno. Nije ljuto kao što se to često može očekivati od korejske hrane, a okus je jednostavan i smatram da bi se velikoj većini dopao.

Image Hosted by ImageShack.us

Evo kratkog recepta: 1 čaša kuhane riže, 2 zelena luka, 1 šnita šunke (bilo kakve), 4 žlice ulja, 1 malena žličica sezamovih sjemenki, sol i papar te (ovo trebate kupiti u Korejskom dućanu i bez toga ne ide) 1 do 2 čaše pakiranog kimchija (Bae Choo Kim chi) nasjeckanog na male komadiće.

Sad ugrijte tavu, dodajte ulje, stavite kmichi i pecite dok ne postane napola proziran. Dodajte šunku i rižu i promiješajte sastojke dok se još malo nadopeče. Kad su svi sastojci dobro pomiješani, stavite i sezam te soli i papra po želji.

Drugi recept, s dodatkom jaja, možete pronaći ovdje, a na toj stranici možete pronaći i mnoge druge recepte za korejsku hranu. E da, i dobar tek:)


Post je objavljen 19.04.2007. u 19:17 sati.