Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Učinio je to Južnokorejanac

32 ljudi, među kojima brojni studenti, ubijeni su jučer u pucnjavi na američkom fakultetu Virginia Tech, javlja CNN. 29 ih je ranjeno. Ovo je pucnjava s najtragičnijim posljedicama u američkim školama dosad. Prije toga, u gradiću Columbine 1999. dva su studenta ubili profesora i 12 studenata, a onda i sebe.

Masakr počinio 23-godišnji Cho Seung-hui, najvjerojatnije zbog neuzvraćene ljubavi

WENDELL FINCHUM, šef policije Sveučilišta Virginia Tech je upravo na tiskovnoj konferenciji objavio identitet počinitelja jučerašnjeg zločina - riječ je o Cho Seung-huiju, 23-godišnjem studentu iz Južne Koreje.

Finchum je također novinare izvijestio kako je Seung-hui, student druge godine engleske književnosti, imao urednu boravišnu dozvolu, odnosno adresu u obližnjem gradu Centervilleu, ali da je također imao sobu u studentskom domu Harper Hall, u okviru kampusa.

Postoje sumnje kako je student koji je jučer pobio više od 30 svojih kolega i djelatnika američkog sveučilišta Virginia Tech na svoj ubojiti pohod krenuo zato što ga je ostavila djevojka.

Kao što je poznato, na prostoru Sveučilišta su se u kratkom vremenu dogodila dva krvava incidenta. U prvoj pucnjavi, koja se dogodila u studentskom domu, stradalo je dvoje studenata, a samo dva sata nakon toga dogodio se masakr koji je potresao svijet. Nije još potvrđeno jesu li ova dva događaja povezana, ali navodno postoje indicije da su oba incidenta djelo istog napadača. U prvom je napadu stradala 18-godišnja Emily Jane Hilscher i njen prijatelj, 22-godišnji Ryan Clark koji ju je pokušao zaštititi. Emily i Ryan su, prema pisanju lista Metro, živjeli jedno do drugog u studentskom domu.

Vjeruje se da je Emily Jane bila bivša djevojka svog napadača, te da je ubojica, kojeg su svjedoci opisali kao "mladog čudno odjevenog azijata, koji je izgledao gotovo kao izviđač", upravo zbog nje krenuo na svoj krvavi pohod koji je rezultirao smrću 32 ljudi. Monstruozni je incident okončan samoubojstvom napadača.

Image Hosted by ImageShack.us

Južna Koreja izrazila svoje saučešće obiteljima žrtava masakra na Virginia Tech sveučilištu

MINISTARSTVO vanjskih poslova Južne Koreje izrazilo je danas svoje saučešće zbog masakra na američkom sveučilištu Virginia Tech, nakon što je otkriveno da je ubojica bio Južnokoreanac. Ministar vanjskih poslova Južne Koreje Cho Byung-je obavijestio je medije kako je ubojica sa sveučilišta, Cho Seung-hui, živio u SAD-u još otkad je bio dječak, javlja Associated Press.

"Ne mogu opisati koliko smo šokirani ovim događajem. Ovim putem želim izraziti naše najdublje saučešće žrtvama, njihovim obiteljima i cijelom američkom narodu", rekao je južnokorejski ministar i dodao kako se nada da ovaj masakr neće potaknuti međurasne predrasude ili sukobe.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Cho Hee-yong potvrdio je da su južnokorejski diplomati otputovali na mjesto masakra kako bi izrazili saučešće. Južnokorejska novinska agencija Yonhap javlja kako je ubojica otputovao u SAD dok je još bio u osnovnoj školi i tamo imao stalno prebivalište, ali je zadržao državljanstvo Južne Koreje.

Prije nego je identitet ubojice potvrđen, predsjednik Južne Koreje, Roh Moo-hyun naredio je diplomatima da se pobrinu za južnokorejskog studenta koji je ozlijeđen u masakru i tražio potvrdu je li još koji državljanin Južne Koreje stradao u napadu, priopćio je danas predsjednikov ured.

izvor Index.hr

Post je objavljen 17.04.2007. u 18:22 sati.