Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Metoda samopomoći br. 3 - pametno prihvaćanje stvarnosti

Dobar dio naših problema nastaje ne zbog realne situacije, već zato jer nismo u stanju prihvatiti tu realnu situaciju. Taj unutarnji otpor je često zapravo i sama bol koju osjećamo. Način na koji sam ja rješio neke svoje velike probleme je taj da sam pronašao način da na jedan pametan način prihvatim realnost.

Bez da teoretiziram previše idem odmah na primjer.
Veći dio svojeg života bio sam iskompleksiran sa svojim izgledom, konkretno svojim nosom. Naime, moj nosić je veći od prosjeka i recimo da nije baš lijep. dead I to je realnost. I to me je smetalo i svaki put kad bi se vidio u ogledalo, nisam se osjećao dobro. Neke knjige preporučuju afirmacije - oko njih sam često malo skeptičan jer ako ja izjavim nešto što očito nije realnost (npr. "imam lijep nos") moj sistem to ne prihvaća, već ga to ljuti jer idem sa nekom očitom laži. Znači, afirmacije tu nisu rješenje. Pokušao sam još neke druge metode i nisam uspio. No, tada sam se ni sam ne znam kako dosjetio sljedećem:
Nije rješenje negirati stvarnost, već pronaći načina da moj sistem bude sretan zbog te stvarnosti. Eh, tu sada nastupa malo kreativnosti - na koji način da ja budem sretan zato jer mi je nos velik?
Koristeći metodu pisanja tražio sam od svojeg sistema da mi navede koje su to pozitivne stvari u tome da imam veliki nos. I dobio sam ovo:
"Imaš točno onakav izgled za ono što trebaš ostvariti u svojem životu. On je savršeno u skladu sa onim što te očekuje u ovom životu. Nije savršen po kriterijama ljepote, ali zato je po kriterijima tvoje svrhe." Svatko ima neka svoja uvjerenja, ali ono što vam moram reći je to da za mene to istina - kada sam pročitao to što sam napisao, vidio sam da cijeli moj sistem vjeruje u to - a to je bitno, jer to znači da nema otpora. Da sam zgodan, bio bih atraktivniji ženama i to bi me potencijalno odvelo na krivi put ("ne uvedi nas u napast"). Ovako, nemam tih problema. thumbup
Sada kada sam imao razlog da prihvatim stvarnost, mogao sam definirati izjavu pametnog prihvaćanja stvarnosti.

Ta izjava je glasila:
"Imam veliki i ružni nos. (ovo treba reći bez nekih emocija, smireno, kao jednu činjenicu)
I super je da je tako! (ovo treba reći sa emocijom radosti, zadovoljstva i zahvalnosti)
Zato jer imam točno onakav nos koji mi je potreban za ostvariti svoj put. Da je bilo kako drukčije, bilo bi mi teže. (ovo reći isto kao činjenicu sa određenom dozom radosti i zahvalnosti)"

Kroz dva - tri dana nekoliko puta sam ponovio tu izjavu (svaki put kada bi osjetio negativnu emociju zbog svojeg nosa) - i svaki put sam osjetio kako se jedan veliki dio energije tog problema rastopio. Nakon tri dana više nisam imao taj problem. Još jedno dva - tri puta se ponovo javio u nekom slabom obliku, rekao sam izjavu i opet je sve bilo OK.
Kakvo je trenutno stanje? Volim svoj nos - i to jako. kiss Čak mi i ne izgleda tako ružan i velik kao prije. Zapravo, meni on uopće nije ružan. A ja sam ipak tu najbitniji. Činjenica je da mi moj nos na nikoji način nije smetao da se oženim sa jako pametnom curom koja je meni jako seksi... cool

P.S.
Volio bih imati više slikica u postovima, ali ne želim kršiti ničija autorska prava. Ako znate gdje se mogu skinuti slike koje se smiju legalno koristiti, volio bih da me obavjestite o tome - može u komentaru ili na mail. Grazie :)

Post je objavljen 18.04.2007. u 08:08 sati.